Najbolje pizze u Omišu peku dugoraćani

Opće je poznato da najbolje pizze u Omišu peku - dugoraćani. Svaka čast svim omiškim pizza majstorima, ali pravi štovatelji danas svugdje popularnog izvornog jela Napuljskih siromaha, kada se nađu gladni u gradu podno Mirabelle prvo će poviriti u pizzeriju "ANTULA" koju vodi obitelj Bulić. Nisam baš neki ekspert za pizzu, kad sam gladan u gradu radije svratim u konobu, U NAŠEG MARINA ili kod Mare u JOSKANA, no od svih onih pizza koje sam probao ne sjećam se da je iz neke druge peći pred mene izašla ukusnija, slasnija i bolja talijanska delicija od one koju je napravio naš sumještanin IVICA BULIĆ. Dugoraćani, slobodno zaboravite da će te ga idućih pet mjeseci viditi kako pedalira s nasljednikom gore-dolje po rivi ili s familijom ispija duge kave na plaži ispred Rivice. Pizza majstor Ivica je stariji član skladnog bratskog dueta odgovornog za file ispred ulaza u špici sezone i barem još jednan red koji čami u kali ili čeka na zidiću da se "oslobodi" koji stol.  Drugi dio bratskog dueta je MATE BULIĆ, ne onaj raspjevani "piroman" već nadaleko popularni šef konobara, karizmatični vođa šanka i glavni trkač s tacnom u jako familijarnom veznom redu Antule, nekad obećavajući rocker koji se danas snalazi i u ulozi osobnog sommeliera (nije da briljira i u toj ulozi, ali vidno napreduje iz ljeta u ljeto).

I sad ide ono najvažnije, od četvrtka, 1.6., pizzerija "ANTULA" svim ljubiteljima svojih delicija opet otvara vrata! Svratite na otvaranje sezone! Dođite i poslije. Iskoristite "predsezonu" dok u pizzeriju ne nahrpi pola Mitteleurope i uvjerite se bez čekanja u fili pred ulazom ili na zidiću da najbolju pizzu na ušću Cetine i dalje spremaju i peku dugoraćani..  Dobar Vam tek!

Piše: Mladen Banović
Foto: Antula.hr

Najbolje pizze u Omišu peku dugoraćani

Najbolje pizze u Omišu peku dugoraćani

Sve mi je kod mojih dragih Bulića super - osim jedne male sitnice...

Jednostavno ne mogu prežalit tužnu sudbinu ovog nesretnog kultnog Apple Macintosha iz 1984. kojem je "zli kuhar" izvadio Motorolinu 68000 "dušu" da bi u kultno kućište ugradio - jebeni iPad!

Dokle bude Sunca i Svijeta, dokle bude Applea, ja mu ovo ne mogu i neću oprostit!

A još kad se sitin da se nesritni Mac godinama skrivao u mom susjedstvu..  Aarrghhhh!

Najbolje pizze u Omišu peku dugoraćani