Split Blues Festival: U novo jutro, u novi dan

Split Blues Festival - in memoriam Jadran Zlodre GobboHrvatska glazbena unija Split i ove godine na splitskim Prokurativama organizira drugi Split Blues Festival - in memoriam Jadran Zlodre Gobbo. Kao reprezentativna manifestacija proslave Svjetskog dana glazbe 21. lipnja, najdužeg dana u godini, a u formi besplatnog cjelovečernjeg koncerta s početkom u 21 sat, ovaj put Split Blues Festival dobiva i novu, međunarodnu dimenziju. Iz New Yorka stiže Joyce Yuille i u suradnji s Mike Sponza Bandom iz Italije predstavlja svoju strastvenu varijantu bluesa. Na Prokurative iz Zagreba dolazi Telefon Blues Band, bakljonoše bluesa u Hrvatskoj posljednjih 25 godina koji to upravo ovim nastupom i obilježavaju. Trio Brodarići obiteljski je trio iz Splita, a Waveform, fusion kvartet, također iz Splita, svojim će zvukom bluesu priljubiti i jazzy atribute. I drugi po redu Split Blues Festival nezamisliv je bez Otprilike ovako, ako ni zbog čega drugoga, ono zbog činjenice da je upravo njih kao i čitavu splitsku blues scenu obilježio glas Jadrana Zlodre Gobba u čiju čast je Split Blues festival i osnovan prošle godine ...

SPLIT BLUES FESTIVAL

U novo jutro, u novi dan

 

Split Blues Festival - in memoriam Jadran Zlodre Gobbo

Izvor: Slobodna Dalmacija

Split Blues Selection” je bend sastavljen od istaknutijih pojedinaca raznih splitskih blues bendova i svojim nastupom demonstrira osnovne značajke sviranja bluesa: session postavu orkestra, želju za improvizacijom i, što je najvažnije - dobri duh suradnje među glazbenicima, u ovom slučaju splitskim, kažu organizatori.

Glazbeni sastav „Otprilike ovako” djeluje u Splitu, ako računamo njegov prvi javni nastup, od proljeća 1973. Od prvih početaka vokal i virtuoz na usnoj harmonici bio je Jadran Zlodre Gobbo koji je 2008. godine preminuo nakon teške bolesti.

Split Blues Festival - in memoriam Jadran Zlodre Gobbo