FDK Omiš: Završna večer ženskih klapa pripala klapi Luše iz Splita

U petak, 16. srpnja 2021. g na Trgu Sv. Mihovila u Omišu, podno tvrđave Mirabella, u svečanoj završnici ženskih klapa u programu 55. Festivala dalmatinskih klapa Omiš, odzvanjala je pjesma deset ženskih klapa koje su to pravo izborile na dvjema izbornim večerima.
Stručni ocjenjivački sud u sastavu Rajmir Kraljević, Ivana Tomić Ferić, Mirjana Siriščević, Mojimir Čačija, Blaženko Juračić, Velebit Veršić i Mirko Barišić najveću ocjenu dodijelio je klapi LUŠE iz Splita koje su tako osvojile prvu nagradu i zavrijedile Zlatni štit sa povijesnim grbom Grada Omiša. Publika je također nagradila klapu LUŠE te im je pripao i Zlatni leut. Tako je ova splitska klapa po prvi put postala apsolutni pobjednik.

Izvor: FDK.hr

Druga nagrada, srebrni štit dodijeljena je klapi Kapric iz Zadra dok je prema glasovima publike drugu nagradu, srebrni omiški leut osvojila klapa Figurin iz Zagreba.

Stručni sud i publika bili su suglasni i kod dodjele trećeg mjesta. Tako je brončani štit prema ocjenama žirija i brončani leut prema glasovima publike osvojila klapa Oželanda iz Zagreba. Ravnatelj festivala Mijo Stanić istoj je klapi uručio plaketu za najbolju debitantsku klapu ovogodišnjeg 55. Festivala.

Povezani članci

Who's Online

We have 439 guests and no members online