Iz Regije..

Predstava: 'Diva Grabovčeva' u Gornjoj Podstrani

Diva GrabivčevaU sklopu Podstranjskog ljeta 2013. u prepunom gledalištu u Gornjoj Podstrani  Dramska sekcija KUD “Hrvatska sloga - Rama“ izvela je  dramu "Diva Grabovčeva“. Riječ je o predstavi o lijepoj ramskoj djevojci koja je dala život braneći čast od nemilog napasnika Tahirbega Kopčića..  - "Neobično sam zahvalan ekipi iz Rame, koja je smogla hrabrposti da nas počasti ovim nezaboravnim događanjem, a isto tako našoj dragoj Poljičanki  Mladenki Gruica, neumornoj Poljičanki koja je prva uspostavila kontakt između ovih dviju udruga, odnosno Rame i Poljica. Nadam se da će ova suradnja, u idućim godinama bili zaista plodonosna i višestruko korisna...", kazao je Zoran Jurišić, jedan od organizatora ovogodišnjeg Postranjskog ljeta ...

PODSTRANA

'Diva Grabovčeva' u Gornjoj Podstrani

Tekst i slike: Davor Grgat

Ovom se dramom želi potaknuti mladost da razmišljaju o  časti, poštenju i prijateljstvu, neovisno o vjerskoj i etičkoj  pripadnosti. 

- "Nakon što su naši kontakti sa  KUD „Sveti Kliment“ iz Sitna Gornjega urodili plodom, ovo je prilika" – rekao nam je  Zoran Stojanović, zamjenik predsjednika Društva – "da  se potakne kulturna suradnja i u obližnja mjesta Splitsko –dalmatinske županije, što je moguće, obzirom da su predstavu gledali i uglednici Sinja i Splita.  Raduje me što je gledalište bilo prepuno znatiželjnih  mještana,  pa iako se ulaz nije naplačivao tražila se je sjedalica više,  a česti apolauzi  publike, jasno govore o postignutom efektu...“,  rekao je pored ostaloga gosp. Stojanović.

Diva Grabovčeva

Što o svemu tome misli  Zoran Jurišić, jedan od organizatora ovogodišnjeg Postranjskog ljeta, evo što je rekao vašem novinaru:

- "Neobično sam zahvalan ekipi iz Rame, koja je smogla hrabrposti da nas počasti ovim nezaboravnim događanjem, a isto tako  našoj Poljičanki  Mladenki Gruica, neumornoj Poljičanki koja je prva uspostavila kontakt između ovih dviju udruga, odnosno Rame i Poljica. Nadam se da će ova suradnja, u idućim godinama bili zaista plodonosna i višestruko korisna...", kazao je gosp. Jurišić.