Modrić i Lovren ponovo optuženi za davanje lažnog iskaza

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je novu optužnicu za davanje lažnog iskaza protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije i igrača Real Madrida Luke Modrića te Dejana Lovrena, igrača Lyona. Za ovo kazneno djelo Modrić i Lovren već su ranije bili optuženi. Međutim, te su optužbe odbačene nakon što su podignute jer je sud ocijenio da su na neki način - preuranjene.
Sad ih se ponovno tereti da su lažno svjedočili tijekom suđenja Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pervanu u slučaju izvlačenja 118 milijuna kuna iz Dinama, prema tvrdnjama tužiteljstva.
Vatreni dvojac se optužuje da su tijekom istrage inkriminirali Mamića, a onda su na raspravi obojica promijenila svjedočenje. Točnije, izmijenili su svoje izjave u istrazi, koje su bile prilično nepovoljne za Mamiće, te su tijekom glavne rasprave na sudu obojica iznijeli različite tvrdnje od onih tijekom istrage, posebno Modrić. Na suđenju je tvrdio da se ne može sjetiti onoga što je izjavio tužiteljima tijekom istrage.
Modrić se prvobitnom optužnicom teretio da je 13. lipnja 2017. na Županijskom sudu u Osijeku lagao u procesu protiv Zdravka Mamića iskazujući da je anekse ugovora o profesionalnom igranju nogometa, kojima se regulira podjela transferne odštete u omjeru 50:50 između njega i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki put kada bi produljivao ugovor te da je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub.
Modrić i Lovren nisu objasnili nesklad u svojim svjedočenjima tijekom suđenja.
Ako nova optužnica bude potvrđena, to će značiti da će dvojica nogometaša ponovo morati u sudnicu. Ovaj put kao optuženici. Za davanje lažnog iskaza, ako tužiteljstvo dokaže optužbe, mogli bi, zakonski gledano, biti osuđeni na kaznu zatvora u trajanju od jedne do pet godina.
U međuvremenu, dvojac bi mogao biti i svjedoci na suđenju za aferu Dinamo 2.

Izvor: Razni izvori

Who's Online

We have 143 guests and no members online