Obitelji za najmanje

Svečano uručenje donacije od 620.000 kuna prikupljenih u humanitarnoj akciji "Obitelji za najmanje" upriličeno je u utorak, 6. studenog u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata u Splitu. U sklopu Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji se održao od 10. do 16. rujna 2018. Splitsko-makarska nadbiskupija pokrenula je humanitarnu akciju "Obitelji za najmanje" za pomoć pri kupnji uređaja – endoskopski stup za operacijske zahvate u novorođenčadi, dojenčadi i djece za potrebe Klinike za dječju kirurgiju KBC Split. Akcija je trajala od 29. kolovoza do 1. listopada. Novac se skupljao putem donatorskog telefona na br. 060 9000 (cijena poziva bila je 6,25kn), uplatama na račun akcije te putem donacijskih štandova sa suvenirima Susreta koji su bili izloženi na svim događanjima u sklopu Susreta obitelji i u našim većim župama. Organizatori zahvaljuju svakome tko je donirao novčana sredstva, svoj talent, trud i vrijeme.

Piše: Silvana Burilović Crnov
Izvor: SMN.hr


Sudionici velikoga humanitarnog koncerta, koji je održan 14. rujna na splitskoj rivi uz izravan prijenos Hrvatske radio televizije, odrekli su se u suradnji sa ZAMPom svojih honorara i tako pridonijeli uspješnosti akcije, kao i brojni drugi izvođači i sudionici na svim događanjima u sklopu Trećega susreta obitelji.

Putem donacijskog telefona ostvareno je više od 35 tisuća poziva, a uplatama na račun i donacijama na donacijskim štandovima prikupljeno je više od 400.000 kuna. Akcija je u potpunosti ostvarila cilj.

Riječ zahvale organizatoru i svima koji su pomogli humanitarnu akciju uputio je ravnatelj KBC Split dr. Julije Meštrović. Naglasio je da je u akciji prikupljeno 75 % sredstava potrebnih za kupnju spomenutog uređaja koji košta 900.000 kn. Sada su prikupljena sva sredstva i kreće se u nabavku uređaja. Godišnje se s njime operira oko 350 djece, od toga je oko 50 djece mlađe od pet godina života, a možemo očekivati barem 20-ak djece novorođenačke dobi, kazao je ravnatelj Meštrović.

Povezani članci

Who's Online

We have 186 guests and no members online