Dugi Rat za Banovinu

Lavina dobrote za najugroženije stanovnike Sisačko-moslavačke županije pokrenuta je i u Dugom Ratu u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Dalmacija" i Općine Dugi Rat. Akcija u vatrogasnom domu pokrenuta je već sat, dva nakon potresa i trajala je do srijede u 21 h. Mnoštvo mještana se angažiralo, donose hranu, higijenske potrepštine, odjeću – daju sve što imaju, samo da pomognu nesretnim stanovnicima Petrinje, Siska i Banovine.
– Do sada smo prikupili 15 paleta hrane i higijenskih potrepština te čak 400 velikih vreća odjeće. Odaziv je izuzetno velik i stalno radimo na razvrstavanju potrepština. U svakom trenutku nam pomaže 20-ak volontera – otkrio je u srijedu novinarima portala Dalmacija Danas Pavao Tomić, zapovjednik DVD "Dalmacija" Dugi Rat.
U manje od 2 dana u prostorijama vatrogasnog doma prikupljeno je preko 60 m3 donacija. Kamion sa cca 53 kubika donacije (17 paleta prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština, nužnom odjećom, tekstilom, grijalicama...) krenuo je u četvrtak ujutro prema Sisku, dok je ostatak prevezen u sabirni centar Crvenog križa Split. Prijevoz je organiziran uz pomoć HVIDRA-e Omiš i Planinarskog društva "Imber" Omiš. Prostor starog vatrogasnog doma u Dugom Ratu bio je doslovno prepunjen, a odaziv mještana ogroman. Volonteri su ugodno iznenađeni dobrotom svojih susjeda.
Općina Dugi Rat uplatila je 20.000 kuna za potrebe područja pogođenih potresom.
– I dalje ćemo pratiti upute Crvenog križa. Ako bude potrebe ponovno ćemo organizirati još jednu veliku akciju. Ne sumnjam da će se i na nju odazvati veliki broj naših sumještana – zaključio je Pavao Tomić zahvaljujući svim volonterima, udrugama, mještanima, svojim vatrogascima, Hvidra-i, PD Imber, HEP-u, i svima ostalima koji su se uključili u ovu humanitarnu akciju.

Izvor: Dalmacija Danas

Dugi Rat za Banovinu

Povezani članci

Who's Online

We have 163 guests and no members online