Kraljice iz udruge Agape

Tri dame iz Udruge osoba s invaliditetom "AGAPE", glavne su "režiserke" još jednog filma ljudske dobrote. To su NATALI STANIĆ, predsjednica udruge od 2008. godine, koja je i sama u invalidskoj mirovini, pa je ni hodanje uz pomoć štapa nije spriječilo da bude vodič novinarima u obilasku korisnika. Uz nju su i djelatnice u udruzi PETRA MIMICA i ANEA RODIĆ. Počele su kao volonterke, pa se uključile u projekte i sada pedesetak zaposlenih radi na socijalnom uključivanju potrebitih osoba koje su izvan institucija. Udruga AGAPE djeluje od 2003. godine na području grada Omiša, te općina DUGI RAT, Podstrana, Šestanovac i Zadvarje, okupljaju nešto više od 300 članova, a Slobodna Dalmacija ima zanimljiv članak o njihovom radu. Pročitajte...

Izvor: Slobodna Dalmacija

– Kroz partnerstvo s udrugom "Agape" u projektu "Zaželi" osigurali smo uslugu pomoć u kući našim starijim i nemoćnim korisnicima kojima je na taj način pružena nužna podrška i pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti: kuhanje, čišćenje i odlazak liječniku. Ova usluga je posebno važna za naše starije korisnike koji žive u zaleđu Omiša, često sami, prometno izolirani, udaljeni od trgovine i liječnika. Dolazak osobe od povjerenja daje im osjećaj sigurnosti i omogućava im ostanak u njihovu okruženju, odnosno smanjuje rizik od institucionalizacije. Radujemo se nastavku suradnje s udrugom "Agape" i u novom ciklusu projekta "Zaželi" – ističe Renata Jurčević, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Omiš.

Odobrena je i druga faza projekta 'Zaželi'

Projekt koji provodi "Agape" pod nazivom "Zaželi-osnaži sebe i druge" trajao je 30 mjeseci. Projektom je zaposleno 35 žena, u partnerstvu s općinama Šestanovac, Podstrana i Dugi Rat, a obuhvaćeno je 140 korisnika, uz suradnju sa glavnim partnerima HZZ-om i CZSS-om Omiš. Vrijednost projekta je 6 milijuna kuna, te je jedan od većih provedenih u našoj  županiji.

– Zadovoljstvo mi je reći kako je i druga faza projekta odobrena u cijelosti. Novim projektom ćemo zaposliti 40 žena, te obuhvatiti 240 korisnika, uz novog partnera i to Grada Omiša. Oni su nositelji još jednog projekta, te ćemo zajednički u projekt uključiti i žene s područja Omiša – pojašnjava Stanić i dodaje:

– Sve žene koje su radile u prvom projektu su iskazale želju i volju za nastavak rada. To nam mnogo znači jer je to potvrda kvalitetne međusobne suradnje i povjerenja. I veliko hvala svim partnerima na iskazanoj podršci i povjerenju da jedna organizacija civilnog društva može biti nositelj ovako važnog projekta!

Who's Online

We have 429 guests and no members online