Narodnim običajima preko prepreka

čelnici udruga Agape'Narodnim običajima preko prepreka' naziv je tradicionalne priredbe što je jučer, u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom 'Agape', održana u omiškom izletištu Radmanove mlinice. Skupu je nazočilo 220 sudionika iz cijele Hrvatske, pri čemu su se po brojnosti, uz domaćine, posebno isticali članovi srodnih udruga iz Križevaca i Čakovca koji su prvi put pohodili Omiš.  - Svake godine nas je sve više i više te nas nikakva kriza ne može spriječiti da se i ubuduće na ovome mjestu okupljamo i družimo - kazala je, primajući čestitke za izvrsnu organizaciju, predsjednica Udruge 'Agape' Natali Stanić ...

UDRUGA AGAPE

Narodnim običajima preko prepreka

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Nazočnima se obratila i predsjednica Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida Jozefina Kranjčec, istaknuvši kako će učiniti sve da, usprkos općoj besparici, i Savez pomogne u organizaciji priredbe koja je s vremenom izrasla u nezaobilazno nacionalno okupljalište osoba s invaliditetom.

- Do sada sam samo slušala o ovome što vi u Omišu radite, a sada sam se na licu mjesta uvjerila u čudo koje stvarate u kanjonu rijeke Cetine. Čudo koje će potrajati jer novca možda i nemamo, ali imamo srce i volju da ustrajemo - istaknula je Kranjčec praćena ovacijama nazočnih koji su s nestrpljenjem čekali da probaju soparnik koji je nastajao doslovno pred njihovim očima.

Skup su pohodili i omiški gradonačelnik Ivan Škaričić te načelnik općine Šestanovac Pave Čikeš, a program su pjesmom i plesom začinili članovi Kulturno-umjetničkog društva 'Omiš'. Posebno zanimanje izazvali su omiški gusari koji su do Radmanovih mlinica doplovili praćeni pucnjevima iz kubura.

Većina okupljenih u petak je pak sudjelovala u programu 'Neki novi vidici', odnosno u obilasku planinarske staze prilagođene osobama s invaliditetom što su je vrijedni članovi Udruge 'Agape' uredili na usponu od Truša do Stomorice.

Povezani članci

Who's Online

We have 195 guests and no members online