Di je priša: Devet mjeseci za rekonstrukciju kilometar i pol duge dionice ceste Strožanac-Žrnovnica

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban označio je danas početak radova kilometar i pol duge dionice ceste Strožanac - Žrnovnica. Vrijednost ove prometnice, uključujući izvlaštenja, arheološka istraživanja te radove iznosi 19 milijuna kuna. Od toga je Županijska uprava za ceste (ŽUC) preko programa Ministarstva unutarnjih poslova osigurala 5 milijuna kuna, a Općina Podstrana će još pokušati izvući sredstva preko EU fondova. Rok završetka je devet mjeseci, s tim da će se radovi prekinuti tijekom turističke sezone. Građani su zamoljeni za strpljenje dok se izvode radovi.
- U našim planovima je i rekonstrukcija ceste kroz Tugare, usklađujemo to s Hrvatskim cestama. Nakon što se premosti rijeka Cetina iz smjera Omiša, napravljen bi bio odvojak, a time bi se smanjile gužve preko Jadranske magistrale - najavio je prvi županijski cestar Petar Škorić. Nije rekao hoće li se s rekonstruirane ceste maknuti cijela smjena ležećih policajca..
Upitan o dinamici brze ceste Trogir–Omiš za koju se intenzivno zalaže, župan Boban je rekao novinarima sljedeće: - Treba biti iskren i reći da ova cesta koja je planirana ispod južnih padina Mosora pa do Omiša očito neće biti u zakazanoj dinamici i zbog toga je važnost ove ceste još veća da što prije uspostavimo normalnu komunikaciju. Ali, za nadvožnjak nad Cetinom i probijanje tunela na Poljičkoj strani imamo garanciju da će biti u 2019. godini definirano - rekao je župan.

Načelnik općine Podstrane Mladen Bartulović istaknuo je kako je obnova ove ceste iznimno važna za općinu koja je sve primamljivije turističko odredište.

- "U Podstrani imamo više od tisuću iznajmljivača i više od 8000 postelja, a primjetan je i porast naseljavanja na području naše općine te je nužno unaprjeđivati prometnu infrastrukturu", rekao je poduzetni načelnik i dodao da tijekom turističke sezone prometnicom Strožanac - Žrnovnica na dan prođe oko 14.000 vozila, a na godinu gotovo pet milijuna.

Također je rekao kako je planirano da obnova te prometnice bude završena do kraja godine, a prekinut će se tijekom turističke sezone kako bi se izbjegli prometni zastoji.

Ali, devet dugih mjeseci u koloni za kilometar i pol?! Može li to brže (a kvalitetno) Petre Škoriću?

Who's Online

We have 135 guests and no members online