45. sjednica ovog saziva Općinskog vijeća Općine Dugi Rat održana je u ponedjeljak, 20.07.3020. u 20 sati prostorijama Kino dvorane "Dalmacija", sukladno trenutnim preporukama Stožera. Naši dragi vijećnici na ovoj kratkoj, izvanrednoj sjednici raspravljali su o jednoj jedinoj točki dnevnog reda - Rješenju o izuzimanju od privremene zabrane izvođenja radova tijekom turističke sezone. Riječ je o zahtjevu Vodovoda Omiš (na inicijativu mještana) o sanaciji vodovodne cijevi u Krilu, koja se nalazi već 20 godina na klizištu pa ju je žurno potrebno sanirati... Raspravu je okom kamere zabilježio Jakov Velić s TvDR. Snimku 45. sjednice možete pogledati ovdje ili u nastavku članka ...
 
44. sjednica ovog saziva Općinskog vijeća Općine Dugi Rat održana je u četvrtak, 02.07.3020. u prostorijama Kino dvorane "Dalmacija", sukladno trenutnim preporukama Stožera. O kojim su sve temama diskutirali i glasovali naši vijećnici zabilježio je okom kamere Jakov Velić s TvDR. Snimku 44. sjednice možete pogledati ovdje ili u nastavku članka ...
 
U srijedu, 10.06.2020. u "novoj Općinskoj vijećnici" zbog korona neprilika - kinu Dalmacija Dugi Rat - održala se tematska sjednica Općinskog vijeća Općine Dugi Rat na zahtjev nekoliko vijećnika. Na sjednici se raspravljalo o radnom sastanku nakon prosvjeda Jeseničkih brodara koji je održan lani, 2.4.2019. u prostorima Splitsko-dalmatinske županije i zaključaka s istog sastanka o luci Krilo.
Uz župana Blaženka Bobana, tom sastanku na kojem se govorilo o budućem izgledu luke Bajnice, budući da su svojim prosvjedom uoči skupštine SDŽ u veljači Jesenički brodari, njih četrdesetak, izborili povlačenje s dnevnog reda točke o davanju koncesije na 20 godina tvrtki "Blue pearl", koja je u zapadnom dijelu Bajnica planirala izgradila marinu s 200 vezova, prisustvovali su i njegov zamjenik Ante Šošić, pročelnik za pomorstvo i turizam Stipe Čogelja, ravnatelj Županijske lučke uprave Domagoj Maroević, te načelnik općine Dugi Rat Jerko Roglić i općinski vijećnik Bernard Petrić, arhitekt Jurica Jelavić, a Jeseničke brodare su predstavljali Jurica Rakuljić i Srećko Vuković, te njihov odvjetnik Krunoslav Peronja. Predstavnici investitora u zahvat na pomorskom dobru u Bajnicama bili su Draženko Vuletić i Ante Ivan Kapić, te Antonieta Trgo i Kornedija Restović, predstavnice građanske inicijative "Krilo, probudi se".
Tematskoj sjednici Općinskog vijeća Općine Dugi Rat su prisustvovali i gosti iz županije, Niko Mrčić ispred Zavoda za prostorno ureženje naše županije i Domagoj Mareović ispred županijske lučke uprave. Vijećnik Frane Pleić prvi je uzeo riječ... i usljedila je rasprava koju Vam ne bi sada ovdje kratili i prepričavali, već Vas pozivamo da snimku tematske sjednice pogledate ovdje, a možete je pronaći i u nastavku članka...
 

43. sjednica Općinskog vijeća Općine Dugi Rat

43. sjednica Općinskog vijeća Općine Dugi Rat održana je u ponedjeljak, 01.06.3020. s početkom u 18 sati u prostorijama Kino dvorane "Dalmacija", sukladno trenutnim preporukama Stožera.
O čemu su naši vijećnici diskutirali saznajte gledajući snimku sjednice u nastavku članka, snimku koju je okom kamere zabilježio Jakov Velić s TvDR..
 

Vijećnici o izmjenama Općinskog proračuna

42. sjednica Općinskog vijeća Općine Dugi Rat održana je u srijedu, 20.05.3020. s početkom u 18 sati u prostorijama Kino dvorane "Dalmacija", sukladno trenutnim preporukama Stožera. Naši vijećnici su diskutirali i glasovali o izmjenama i dopunama proračuna Općine Dugi Rat za 2020., te postavljali pitanja načelniku. Sve je zabilježio okom kamere Jakov Velić s TvDR. Snimku sjednice možete pogledati u nastavku članka..
 
Općinsko vijeće Općine Dugi Rat sazivalo je 42. sjednicu u srijedu, 20. svibnja 2020. s početkom u 18 sati u prostorijama Kino dvorane "Dalmacija". Za sjednicu je predložen sljedeći Dnevni red:
1. I. Izmjene i dopune Proračuna Općine Dugi Rat za 2020.
1.1. I. Izmjene i dopune Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Općine Dugi Rat za 2020.
1.2. I. Izmjene i dopune Programa održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Općine Dugi Rat za 2020.
1.3. I. Izmjene Programa javnih potreba u kulturi Općine Dugi Rat za 2020.
1.4. I. Izmjene Programa javnih potreba u području socijalne skrbi na području Općine Dugi Rat za 2020.
1.5. I. Izmjene Programa javnih potreba u sportu na području Općine Dugi Rat za 2020.
1.6. Odluka o usvajanju I. Izmjena i dopuna Proračuna Općine Dugi Rat za 2020.
2. Vijećnička pitanja
 

41. sjednica Općinskog vijeća Općine Dugi Rat

Općinsko vijeće Općine Dugi Rat sazivalo je 41. sjednicu u utorak, 12. svibnja 2020. s početkom u 18 sati u prostorijama Kino dvorane "Dalmacija". Za sjednicu je predložen sljedeći Dnevni red:

1. Odluka o visini cijene usluga dječjeg vrtića "Dugi Rat" za svibanj i lipanj 2020.
2. Izmjene i dopune Proračuna Općine Dugi Rat za 2020.

2.1. I. Izmjene i dopune Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Općine Dugi Rat za 2020.
2.2. I. Izmjene i dopune Programa održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Općine Dugi Rat za 2020.
2.3. I. Izmjene Programa javnih potreba u kulturi Općine Dugi Rat za 2020.
2.4. I. Izmjene Programa javnih potreba u području socijalne skrbi na području Općine Dugi Rat za 2020.
2.5. I. Izmjene Programa javnih potreba u sportu na području Općine Dugi Rat za 2020.
2.6. Odluka o usvajanju I. Izmjena i dopuna Proračuna Općine Dugi Rat za 2020.
3. Vijećnička pitanja.
 
U ponedjeljak, 4.5.2020 u prostorima našeg nekadašnjeg kina "Dalmacija" Dugi Rat održala se 40. sjednica Općinskog vijeća Općine Dugi Rat. Na sjednici je jednoglasno donesen paket mjera pomoći građanima i gospodarstvenicima za ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom bolesti COVID-19 na području Općine Dugi Rat.
Slijedom naloženih protuepidemijskih mjera obustave rada u pojedinim djelatnostima iz Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja i drugih odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su donesene u cilju suzbijanja zaraze koronavirusom COVID-19, Općinsko vijeće donijelo je slijedeće odluke potpore:

1. Odluku o privremenom oslobađanju od obveze plaćanja komunalne naknade za poduzetnike obuhvaćenih mjerama ograničavanja rada u razdoblju od 01.04. – 30.06.2020.
2. Odluku o privremenom obustavljanju svih postupaka prisilne naplate u razdoblju od 01.04. – 30.06.2020.
3. Odluku o privremenom oslobađanju od obveze plaćanja naknade za privremeno korištenje javne površine u razdoblju od 01.04. – 30.06.2020.
4. Odluku o privremenom oslobađanju od obveze plaćanja zakupnine za one zakupnike koji su obuhvaćeni mjerama ograničenja rada iz Odluke Stožera u razdoblju od 01.04. – 30.06.2020.
5. Odluku o odgodi dospijeća plaćanja komunalne naknade obveznicima plaćanja komunalne naknade za stambeni prostor. Za prvo tromjesečje 2020. godine rok dospijeća umjesto 15. travnja se odgađa za 15. lipnja 2020. dok su za preostala tri tromjesečja rokovi dospijeća računa su 15. kolovoza, 15. studenoga i 15. veljače iduće godine.
6. Odluku o potpunom oslobađanju od plaćanja usluga dječjeg vrtića “Dugi Rat” – roditelji se u potpunosti oslobađaju plaćanja cijene usluga dječjeg vrtića “Dugi Rat” u razdoblju od 01. travnja 2020. godine do ponovne uspostave rada vrtića. Roditeljima/starateljima – korisnicima usluga odnosno programa dječjeg vrtića, koji su temeljem Odluke o djelomičnom oslobađanju od plaćanja usluga dječjeg vrtića “Dugi Rat” od 01. travnja 2020. godine, za mjesec travanj uplatili iznos u visini 30% od pune cijene boravka kojeg koriste, isti će se uračunati u plaćanje ukupnog mjesečnog iznosa u prvom obračunskom razdoblju u kojem Vrtić bude počeo s radom.

Sve dodatne informacije građani i poduzetnici mogu dobiti putem Jedinstvenog upravnog odjela Općine Dugi Rat na e-mail: opcina @ dugirat.hr ili telefonski na broj 021/734-900.
Video snimku korona-sjednice naših vijećnika pogledajte u nastavku članka..
 
Općinsko vijeće Općine Dugi Rat u srijedu, 5.2.2020 s s početkom u 18 sati održalo je u prostoru općinske vijećnice 38. sjednicu Općinskog Vijeća za koju je bio predložen sljedeći Dnevni red:
1. Rasprava o plaćama djelatnica dječjeg vrtića "Dugi Rat" na zahtjev ravnateljice dječjeg vrtića
2. Odluka o oslobađanju od plaćanja komunalnog doprinosa za Turističku zajednicu Općine Dugi Rat za poslovni objekt u Krilu
3. Odluka o davanju suglasnosti općinskom načelniku za potpisivanje Ugovora s "Dalmatinac Bus" d.o.o.
4. Odluka o raspoređivanju sredstava iz Proračuna Općine Dugi Rat za financiranje političkih stranaka i članova izabranih s liste grupe birača u Općinskom vijeću Općine Dugi Rat za 2020.
5. Odluka o izmjenama Statuta Općine Dugi Rat Zahvaljujući neumornom Jakovu Veliću u nastavku članka pogledajte i snimku 38. sjednice Općinskog vijeća Općine Dugi Rat...
 

VIDEO: 37. sjednica Općinskog vijeća Općine Dugi Rat

37. sjednica Općinskog vijeća Općine Dugi Rat održala se u četvrtak, 12.12.2019., u prostorijama općinske vijećnice, a pred Vama je i njena snimka (u nastavku članka), zahvaljujući neumornom Jakovu Veliću.
Evo još jedne lijepe zimske prigode za provesti informativnu večer ispred laptopa ili televizora. Poslije posla okrijepljeni slasnim obrokom lijepo se zavalite u udobnu fotelju u vašem domu, ispecite kokice, zamračite prostoriju, upalite laganu romantičnu glazbu, otvorite bocu nekog finog dalmatinskog vina, zagrlite najdražu/najdražeg, zaboravite na Hajduka, hoće li smjeniti Burića... i bezbrižno se prepustite jedinstvenom višesatnom sineastističkom užitku koje nam donose veliki protagonisti našeg malog javnog života.. A o čemu su raspravljali u četvrtak naši dragi vijećnici saznajte u video prilogu u nastavku članka..
 

VIDEO: 36. sjednica Općinskog vijeća Općine Dugi Rat

36. sjednica Općinskog vijeća Općine Dugi Rat održala se u ponedjeljak, 25.11.2019., u prostorijama općinske vijećnice, a pred Vama je već sada i njen snimka (u nastavku članka), zahvaljujući neumornom Jakovu Veliću. Evo još jedne prigode za provesti informativnu večer ispred laptopa ili televizora. Poslije posla okrijepljeni slasnim obrokom lijepo se zavalite u udobnu fotelju u vašem domu, ispecite kokice, zamračite prostoriju, upalite laganu romantičnu glazbu, otvorite bocu nekog finog dalmatinskog vina, zagrlite najdražu/najdražeg, zaboravite na Ligu prvaka i Dinamove avanture u Milanu i bezbrižno se prepustitie jedinstvenom višesatnom sineastističkom užitku koje nam donose veliki protagonisti našeg malog javnog života.. A o čemu su raspravljali u ponedjeljak naši dragi vijećnici saznajte u video prilogu u nastavku članka..