Naša sportska heroina

Naša sportska heroina, daljinska plivačica, maratonka, Dina Levačić, nažalost jučer nije uspjela ponoviti uspjeh legendarnog Veljka Rogošića i otplivati 54 kilometra od Visa do Splita. Dina je morala odustati na svega tri kilometra prije Splitske rive gdje su je čekale tisuće sugrađana. Jake morske struje i jaki kurenat u splitskom kanalu isrpili su našu plivačicu zbog kojih je njeno napredovanje prema cilju bilo usporeno, piše Dalmacija Danas.
- Malo sam razočarana, ali dala sam sve od sebe. Tu iza Brača je bila struja i bila sam problema s disanjem i stala u mistu cilo vrime. Oni koji me znaju znaju da nikad neodustajem, ali sad sam stvarno morala. Iznenađena sam i počašćena ovakvim dočekom. Meni bavljenje daljinskim plivanjem nije za osobnu samopromociju nego za promociju sporta i humanitarni aspekt – rekla je Dina Levačić pri dolasku na Rivu i dodala kako joj ova dionica puno znači. Njena majka je dodala kako je ona na kraju presudila da izađe iz mora i ne nastavi dalje s plivanjem u teškim uvjetima..

Izvor: Dalmacija Danas

Dina LevačićDina Levačić je 25. lipnja 2017. postala prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala cijeli krug oko Manhattana (46km). Prva je Hrvatica koja je otplivala od otoka Cataline do Los Angelesa (34km, kolovoz 2017.) i prva koja je plivala preko La Manchea (34 km rujan 2017.).

Cilj ponavljanja velikog pothvata legendarnog Veljka Rogošića iz 1975. godine je promocija individualnih sportova, ali i prikupljanje novca za Košarkaški klub invalida u Splitu.

– Želim da individualni sportovi dobiju na svojoj važnosti, da se čuje za Košarkaški klub invalida Split kojima ide dio novca koji će se prikupiti u ovom projektu. Želim da se što više osoba s invaliditetom uključi u sport i da svi koji trebaju dobiju podršku. – kazala je Dina Levačić.

Bravo curo! Svaka čast!

dina levačić
  Dina Levačić na dugoratskoj plaži, pred početak maratona Dugi Rat - Podstrana

dina levačić