Omiški maraton: Roko Čopac i Dina Levačić prvaci Hrvatske

Roko ČopacRoko Čopac iz Malog Rata i Dina Levačić iz Splita pobjednici su 20. otvorenog prvenstva Dalmacije u daljinskom plivanju, koje je jučer održano u moru ispred omiške Gradske luke. Roko (2.08.48) i Dina (2.08.54) postali su ujedno i prvaci Hrvatske za 2013. godinu, a na stazi dugoj deset kilometara skupili su i dosta vrijednih bodova u utrci za ukupnog pobjednika hrvatskoga kupa. Među rekreativcima, koji su plivali na dionici dugoj dva kilometra, slavio je Splićanin Toni Elezović (22.39). Od Omišana, najbrži je bio Ante Šodan, a Omišanke je predvodila Šinka Perica. Najmlađi natjecatelj bio je devetogodišnji Igor Skopljak iz Dugoga Rata, a najstariji 67-godišnji Danac Erik Niels Soerensen. Na startu maratona se pojavilo 45 profesionalaca i 129 plivača amatera ...

OMIŠKI MARATON

Roko Čopac i Dina Levačić prvaci Hrvatske

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Drugo mjesto u muškoj konkurenciji, sa šest sekundi zaostatka za pobjednikom, zauzeo je Ivan Šitić iz Splita, koji je u mrtvoj utrci, za dužinu nokta, do cilja stigao ispred sugrađanina Duje Milana. Kod djevojaka je, s četiri minute zaostatka za pobjednicom, drugo mjesto osvojila Riječanka Nika Perčić, a trećom pozicijom morala se zadovoljiti Zadranka Lucija Aralica.

Omiški maraton

Među rekreativcima, koji su plivali na dionici dugoj dva kilometra, slavio je Splićanin Toni Elezović (22.39), koji je za manje od sekunde iza sebe ostavio sugrađane Srđana Latinovića i Petra Matića. Rekreativke je, pak, predvodila Trogiranka Antonija Buličić (23.51), a iza nje su se plasirale Ivana Prižmić (26.15) iz Podstrane, te Marta Milinović iz Zagreba (26.28).

Od Omišana, najbrži je bio Ante Šodan, a Omišanke je predvodila Šinka Perica. Najmlađi natjecatelj bio je devetogodišnji Igor Skopljak iz Dugoga Rata, a najstariji 67-godišnji Danac Erik Niels Soerensen. Na startu maratona se pojavilo 45 profesionalaca i 129 plivača amatera.

omiški maraton

Povezani članci

Who's Online

We have 439 guests and no members online