Miris novca je, ipak, prejak

kanjon cetineOrganizirano vodim turiste u kanjon rijeke Cetine u proteklih 10 godina i potpisat ću bilo koji ugovor kojim ću se obavezati da nikad nikoga više neću voditi niti organizirati izlet u kanjon, ako općina Zadvarje prestane s njegovom devastacijom. Ali miris novca je prejak, zamisli, šetnica, turističke vile, komunalna naknada, penzioneri koji razgledavaju kanjon s kolicima, boravišna taksa.. a tek novac ispod tezge! Koga briga što je u stranom tisku to područje navedeno kao top-pet prirodnih ljepota u zemlji, kad se lipo izbetonira bit će i lipše! Koga briga što je to prirodni fenomen, isto što ih nije briga što otpadne vode općine i vodovoda Makarske idu vodopadom? Koga briga što s ruba kanjona stijene padaju u kanjon, dok oni s teškom mehanizacijom pripremaju teren za šetnicu, u kolovozu(!), špici sezone, padale su gromade metar, dva od gostiju, adrenalin, šta se bunimo, nitko nije poginuo! Donedavno je padao i klaonički otpad i razno smeće, kanjon je Zadvarju jama bezdanka! Koga briga ...


Miris novca je, ipak, prejak


Piše: Tonči Jerčić


Organizirano vodim turiste u kanjon rijeke Cetine u proteklih 10 godina i potpisat ću bilo koji ugovor kojim ću se obavezati da nikad nikoga više neću voditi niti organizirati izlet u kanjon, ako općina Zadvarje prestane s njegovom devastacijom.

kanjon cetine


Ali miris novca je prejak, zamisli, šetnica, turističke vile, komunalna naknada, penzioneri koji razgledavaju kanjon s kolicima, boravišna taksa.. a tek novac ispod tezge!

Koga briga što je u stranom tisku to područje navedeno kao top-pet prirodnih ljepota u zemlji, kad se lipo izbetonira bit će i lipše!

Koga briga što je to prirodni fenomen, isto što ih nije briga što otpadne vode općine i vodovoda Makarske idu vodopadom?

vodopad Gubavica na Cetini


Koga briga što s ruba kanjona stijene padaju u kanjon, dok oni s teškom mehanizacijom pripremaju teren za šetnicu, u kolovozu(!), špici sezone, padale su gromade metar, dva od gostiju, adrenalin, šta se bunimo, nitko nije poginuo!

Donedavno je padao i klaonički otpad i razno smeće, kanjon je Zadvarju jama bezdanka!

Koga birga što je rijeka ispod biološkog minimuma, imamo dvije Velike Gubavice. Tko smije reći išta protiv HEP-a, iako koristi kanjon i rijeku kao dovodni kanal?


cetina


Koga briga što je kanjon rijeke Cetine najduži u Europi, od Trilja do Omiša, treba ga betonirati i izgraditi tako da RH i Turistička zajednica Hrvatske imaju koristi od boravišne takse.

Koga briga što je kanjon granica između Zadvarja i Podgrađa, Podgrađe je dio grada Omiša, šta (ho)će glupi seljaci, gradski oci su dobili poene ili...

Nije bitno što su Pograjci koristili i živili i umirali u kanjonu, treba im zabranit dolazit u kanjon!

Cetinu nije briga, ona taj kanjon dubi milijune godina, još tisuću ne igra nikakvu ulogu.


cetina vodopad