Gosti o nama: More čisto, a na plažama i u prometu velika gužva

Na sjednici Skupštine TZ županije održanoj u solinskom hotelu "President" javnosti su predstavljeni i rezultati istraživanje stavova i potrošnje gostiju koje je u prošloj godini proveo Institut za turizam Hrvatske. Najbolje ocjene naši gosti daju prirodi, okolišu, mogućnostima za odmor obitelji, čistoći mora i gostoljubivosti te gastronomiji. Istovremeno, međutim, velike primjedbe imaju na slabu ili nemaštovitu ponudu u destinaciji u koju su stigli na odmor, a posebne primjedbe odnose se na velike gužve u prometu, loše mogućnosti parkiranja automobila, gužve na plažama, loš lokalni prijevoz, ali i neuredno odlaganje smeća i ružne mirise koji se zbog toga šire. Većina stranih turista u Srednjoj Dalmaciji nije zadovoljna ni pristupima za osobe sa posebnim potrebama, ali ni uređenjem plaža...

GOSTI O NAMA

More čisto, na plažama velika gužva..

Piše: Ružica Mikačić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


joško stella- U usporedbi sa rezultatima istog istraživanja od prije četiri godine, svaki od ocjenjivanih elemeneta u Srednjoj Dalmaciji dobio je bolje ocjene, iz čega je jasno kako kvaliteta destinacije raste. No, unatoč tome, svaki drugi gost u ovoj županiji bio je nečim nezadovoljan na odmoru i to prije svega detaljima iz svakodnevnog života i ponude koji su više vezani uz javnu infrastrukturu i komunalne djelatnosti, nego izravno uz turističku ponudu. U odnosu na rezultate u Hrvatskoj, gosti Splitsko-dalmatinske županije nezadovoljniji su načinom tretiranja otpada - kazala je Zrinka Marušić iz Instituta za turizam Hrvatske.

Zanimljivo je da gosti Srednje Dalmacije troše prosječno dnevno 70 eura, što je za 4 eura više nego prosječno troše turisti na razini Hrvatske, no još je puno prostora u kojima turističku uslugu Srednje Dalmacije treba podizati na višu razinu.

- Rezultati ispitivanja daju nam jasne smjernice kako dalje i koji segment usluge treba unaprijeđivati, a zadovoljni smo rastom potrošnje gostiju u našoj regiji i njihovom željom da se vrate ovdje na odmor - kazao je Joško Stella, direktor TZ županije.

Povezani članci

Who's Online

We have 207 guests and no members online