Biser mora u Supetru

Supetar će od 28. svibnja do 1. lipnja 2021. ponovo biti domaćin Bisera mora najvećeg, kuharskog natjecanja i festivala gastronomije u regiji koji okuplja stotine sudionika iz zemlje i inozemstva. Po 16. put organiziraju ga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) uz suradnju i potporu Turističke zajednice i Grada Supetra te strukovnih organizacija, a ovaj put uz posebne mjere zaštite od koronavirusa, piše Dalmatinski portal.
Biser mora poslovično na Brač donosi i niz master classova renomiranih chefova i stručnjaka iz HoReCa sektora. Tim međunarodni kuharskih sudaca na natjecanju predvodit će Marija Lulić, dugogodišnja šefica splitskog hotela Park, a produžit će joj se Stevo Karapandža i druga velika kuharska imena iz regija.

U Supetru počinje najveće međunarodno natjecanje kuhara u regiji

Izvor: Dalmatinski portal

Između ostalih, gastronomski ćemo proputovati Italiju s vrhunskim talijanskim chefovima Andrea Basilicom i Lucom Gioellom iz Associazione Cuochi di Trieste. Na njihovoj radionici pravit će se rižoti Veneta te posebna napuljska tjestenina Colonne Pompeiane u umaku genovese alla napoletana  - 'pompejska' tjestenina u umaku od 'svećenikove kape'.

Besplatni master class o pripremi specijaliteta restorana s 3 Michelinove zvjezdice održat će Mario Mandarić, mladi dalmatinski kuhar koji je ove godine ušao u listu top 30 najutjecajnijih mladih ljudi po Forbesu za Europu. Mandarić je, između ostalog, kuhao u nekima od najboljih svjetskih restorana - The Fat Ducku Hestona Blumenthala i The Waterside Innu u Engleskoj.

Na Biser mora 2021 stiže i Damir Rožajac, višestruki međunarodni prvak slastičarstva iz Bosne i Hercegovine koji svojim slatkim kreacijama oduševljava Europu, a ujedno je licencirani sudac za slastice WACS-a, krovne svjetske organizacije kuhara.U tajne jela s hummusom uputit će nas chef Hamid Hadžić, koji je 30 godina radio u sarajevskom hotelu Holiday Inn, a danas je šef kuhinje u Hotel Hillsu Sarajevo.

Povezani članci

Who's Online

We have 351 guests and no members online