Evo se i Bračani bune na novu luku u Krilu

Kao da nije dosta prijepora među samim mještanima u Jesenicama, a evo se i Bračani bune na najave četvrtih izmjena i dopuna Prostornog plana općine Dugi Rat i njegovoj najintrigantnijoj točki - novoj luci za javni promet od županijskog značenja u Krilu, te vijest kako će (ako i kada Luka bude izgrađena) trajekti iz Supetra umjesto prema Splitu ploviti u Krilo Jesenice, a što izazvalo je pravu buru nezadovoljstva među Bračanima, piše Slobodna Dalmacija. Iako se radi tek o ideji, Bračani, kada je u pitanju povezanost s kopnom, pušu i na hladno. I do sada je bilo najava kako će se trajektna luka iz Splita premjestiti na druga mjesta, nudeći pri tome različita obrazloženja i argumente. Nekada se radilo o probnim balonima, a nekada o posve ozbiljnim namjerama. Međutim, odgovor Bračana bio je uvijek isti: ne pristajemo na takva rješenja. Bračane je nemoguće uvjeriti kako je nova trajektna luka u Krilu Jesenicama i u njihovu interesu. Svi argumenti nude suprotne odgovore. Troškovi putovanja su veći, a vrijeme provedeno na putu se produljuje. Kada Bračani stignu u Krilo Jesenice, onda nisu stigli nigdje jer im tek tada slijedi vožnja po zgusnutoj prometnoj magistrali do Splita..

Piše: Ivica Radić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Bračanima je jasno da postoji splitski lobi koji bi želio maknuti otočne trajekte iz luke koji bi trebali ustupiti mjesto kruzerima i lobi u Krilu Jesenicama sa svojim interesima. Na Braču će kazati, kako svatko ima pravo imati svoje interese, ali ti interesi ne mogu ići nauštrb i štetu otočnog stanovništva. I zato poručuju: "Ne dirajte nam splitsku trajektnu luku"..

PROČITAJTE VIŠE..


krilo jet


NAPOMENA: Stavovi izneseni u člancima i kolumnama objavljenim na portalu DugiRat.com su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala

Povezani članci

Who's Online

We have 386 guests and no members online