Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata

Ove godine je 18. studenog, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, postao Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata - s posebnim pijetetom prema Vukovaru, odnosno spomendan i neradni dan u Hrvatskoj.
U utorak popodne delegacije dugoratskih udruga položile su vijence i upalile svijeće pred spomenikom na trgu Svetgo Josipa u Dugom Ratu, gdje je održan i prigodni program.
I naša dugoratska župa Svetog Josipa i ove će se godine dostojanstveno sjetiti svih žrtava Vukovara i Škabrnje. U skladu s epidemiološkim mjerama odati će počast svečanim programom:
16:30 h - odrješenje ispred spomenika
17:00 h - molitva krunice za branitelje, stradale i nestale
17:30 h - sveta misa za poginule branitelje u Vukovaru i Škabrnji.
Sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu održati će se u 18:00 h i na Krilu. Nakon mise slijedi paljenje svijeća na autobusnoj stanici, ispred murala posvećenom Vukovaru. Upalit će se i 29 baklji kao spomen na 29 godina stradanja Vukovara i Škabrnje. U 18:00 h zazvonit će sva zvona u znak sjećanja, a oni koji nisu u mogućnosti sudjelovati neka se u tom trenutku barem u molitvama sjete svih žrtava u obrani Vukovara.
Večeras i vi upalite svijeću, za Vukovar i Škabrnju i za sve žrtve Domovinskog rata, na svojim prozorima ili ispred spomenika na trgu Sv.Josipa. Osvijetlimo naše mjesto i ove godine. Neka se žrtva Vukovara i cijele Hrvatske u borbi za slobodnu i nezavisnu domovinu nikada ne zaboravi.

Izvor: Razni izvori
Foto: Udruga izviđača Dugi Rat

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rataDan sjećanja na žrtve Domovinskog rata

Povezani članci

Who's Online

We have 68 guests and no members online