Žive jaslice u Tugarama

Žiuve jaslice u Tugarama

Ono što je prije tri godine zamislio don Božo Čubelić, tada tugarski a danas dugoratski župnik - kako da zaintreresira i uključi cijelo mjesto u realizaciju živih jaslica - to je ovih blagdanskih dana pošlo za rukom novom tugarskom svećeniku don Mladenu Ivišiću. U ovaj Tugarski "božićni" projekt uključilo se skoro sve mještane Tugara, a u povijesnim jaslicama na raspolaganju je učestvovalo čak 130 mjesnih "glumaca“, koji su oko 2.000 sudionika događaja na prohladnom vremenu uspjeli “zagrijati“, a neke i razgaliti do suza ...

TUGARE

Oko dvije tisuće Poljičana i njihovih gostiju došlo u Tugare vidjeti žive jaslice

Žiuve jaslice u Tugarama

Tekst i slike: Davor Grgat

- "Nek nam, ovaj slavni događaj ostane duboko u našim srcima, jer smo doživjeli da  se Isus rodio, radi nas, radi mene i radi tebe, dragi vjernici - Zato hvala vam svima, neka vas Sveta Obitelj i Božji blagoslov čuva i prati“, rekao je pored ostaloga don Ivišić, i dodao:

Žiuve jaslice u Tugarama

- "Hvala braći svećenicima, don Jenku Buliću, don Boži Čubeliću, (koji je pravi začetnik ove inicijative) i koji je iz Dugog Rata doveo veliki broj   župljana, među njima i pjevače Župskog zbora Sv. Josipa, te hvala časnim sestrama, hvala KUD-u  "Sv. Kliment“ iz Sitrna Gornjeg, te obitelji gospođe Mladenke Gruica, KUD-u Gata, hvala gradonačelniku Grada Omiša, gosp. Kovačiću i njegovom zamjeniku.

Žiuve jaslice u Tugarama

Posebno bih se zahvalio svojim župljanima, župljanima Tugara, zborovima pjevača, kao i akterima ovog veličanstvenenog događaja.

Današnju Svetu obitelj predstavljaju Gordana, Matko i mali Milan Novaković. Pored velikog broja glumaca nazočile  su i brojne životinje, bez kojih se ovo uprizorje ne može  ni zamisliti.

Žiuve jaslice u Tugarama

Dekoraciju svega ovoga obogatila je i naša zagorska, slavonska a posebno poljička nošnja, jednom riječju, ovdje ispred špilje  Svete Obitelji u Tugarima prezentirana je Hrvatska u malom...“ -  kazao je don Mladen Ivišić.

Nakon toga su razdragani gledatelji nahrlili iz bliza vidjeti Majku Mariju i njena sina Isusa, i dakako slikati se za trajnu uspomenu.

Žiuve jaslice u Tugarama

Povezani članci

Who's Online

We have 100 guests and no members online