Za Tomaševiće prikupljeno preko 19 tisuća kuna

Pomoć za obitelj Tomašević

U Alkarskim dvorima sinoć je održana humanitarna aukcija slika pod nazivom 'Kvadrat po kvadrat' za obitelj Tomašević iz Gale kraj Sinja kojoj je krajem prošle godine izgorjela stambena kuća. Na akuciji su predstavljene 44 slike tridesetak autora, a u dvosatnom programu prodano ih je 18 čime je prikupljeno 19 tisuća i sto kuna. Za ovu aukciju članovi PLU "Krug" iz Dugog Rata, koja okuplja slikare amatere s područja naše općine, donirali su 20 slika iz fudusa udruge ...

USPJEŠNA HUMANITARNA AUKCIJA SLIKA

Za Tomaševiće prikupljeno preko 19 tisuća kuna

Piše: Ante Botić / Ferata
Izvor: Ferata.hr


Vrijedne umjetničke slike kupovali su pojedinci iz Podstrane, Splita, Sinja i Hrvaca, a iako su već ranije s većim financijskim iznosom pomogli obitelj Tomašević, slike na aukciji kupili su i Grad Sinj, općine Otok i Podstrana te MO Gala.

humanitarna aukcija slika

U popratnom kulturno umjetničkom programu s klapskim repertoarom sudjelovali su kvartet "Praska", klape "Porat" i "Kurjože" iz Podstrane.

Podstranjani, inače dio ponosne Poljičke republike, sve goste i nazočne počastili su obiljem njihovih specijaliteta, kao što su Poljički soparnik, sir, riba i dobro vino, a domaćini su ispekli domaće uštipke.

Organizatori ove humanitarne manifestacije bili su Likovna udruga "Ante Kaštelančić" iz Podstrane i Općina Podstrana, suorganizatori ove humanitarne aukcije bili su Likovne udruge "Art" iz Solina i "Krug" iz Dugog Rata, sinjski slikari i VAD.

Zanimljivo je kako su nekoliko slika kupili i sami organizatori aukcije, o čemu je predsjednik likovne udruge iz Podstrane Nino Car kazao:

'Uvijek i sami kupimo nekoliko slika jer uvijek ima onih pojedinaca i institucija kojima možemo s razlogom pokloniti slike. Drago nam je da je akcija uspjela, iako je možda moglo biti i bolje. Ali teška su vremena i razumijemo ljude.

humanitarna aukcija slika

Mi ćemo i dalje pomagati ovu obitelj, posebno jer se radi o tri malodobne djevojčice i supruzi preminulog hrvatskog branitelja Jurice Tomaševića. Pomagat ćemo i sve one kojima pomoć bude potrebna', kazao je Car zahvalivši se svima koji su pomogli ovu humanitarnu aukciju slika.

Povezani članci

Who's Online

We have 153 guests and no members online