Festival svjetske književnosti u Splitu

Četvrti Festival svjetske književnosti (FSK) nakladničke kuće Frakture ove će godine u Zagrebu i Splitu ugostiti 60-ak autora iz 15 europskih i zemalja svijeta te svojim programom predstaviti neke od najvažnijih glasova suvremene svjetske i domaće književne scene, s posebnim fokusom na talijanske autore i književnost, a otvorit će ga 4. rujna gostovanje jednog od najvažnijih suvremenih svjetskih pisaca, velikana talijanske književnosti Claudija Magrisa. Program se osim u Zagrebu (4.-11. rujna), odvija i u Splitu, gdje će domaćin Frakturinim gostima od 5. do 14. rujna biti Gradska knjižnica Marka Marulića. U sklopu središnjeg festivalskog programa tribina Razotkrivanje, Magris će u zagrebačkom Kinu Europi predstaviti svoj najnoviji roman "Obustaviti postupak" u hrvatskome prijevodu Ljiljane Avirović..

Izvor: Hina, DalmacijaNews

- "Ove je godine naša zemlja u fokusu Italija, iz koje nam dolazi čitav niz važnih autora, a program otvara možda najvažniji živući suvremeni talijanski autor, Magris" - kazao je glavni urednik Frakture i programski direktor festivala Seid Serdarević.

Ovogodišnjih 50-ak FSK-ovih programa ugostit će 60-ak autora, a najavit će ga, već tradicionalno, nekoliko dana prije početka književnoga dijela festivala, u četvrtak 1. rujna, izložba likovnih djela nastalih prema motivima književnih djela festivalskih autora. Izložba će ove godine biti postavljena u Talijanskome institutu za kulturu u Zagrebu.

PROČITAJTE VIŠE..