Otvoren Prvi hrvatski festival knjiga

knigeU zagrebačkoj knjižari "Profil Megastore" otvoren je prvi hrvatski festival knjiga u sklopu kojega će se od 18. do 27. svibnja u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu održati osamdesetak predstavljanja knjiga i razgovora u kojima će pisci i osobe iz hrvatskoga javnog života otkriti zašto vole čitati i koje su im knjige važne, a najavljeni su i popusti na knjige od dvadeset do sedamdeset posto. Kao glavna festivalska zvijezda najavljen je američki autor bestselera, provokativni politički i gospodarski analitičar William Engdahl, koji će u subotu predstaviti knjigu "Mitovi, laži i ratovi za naftu" ...

Otvoren Prvi hrvatski festival knjiga

Izvor: Hina

U toj knjizi Engdahl opisuje kako je izmišljen mit o ograničenosti zaliha nafte i kakva je bila njegova uloga u dvama svjetskim ratovima i mnogim međunarodnim sukobima, od Hladnog rata do regionalnih ratova u Africi i na Bliskom istoku koje je poticala angloamerička elita.

Wonderland / foto: Kirsty Mitchell
  Wonderland / foto: Kirsty Mitchell

Predstavit će se i knjige "Praško groblje" Umberta Eca, "Moja antologija hrvatske ljubavne poezije" Branislava Glumca, "Grimalda" Edija Matića i "Asasin ili Latica u nevolji" Hrvoja Hitreca.

Na pitanje "Što čitaš?" sudionici festivala odgovarat će u razgovorima na razne teme iz književnosti. O tijelu će govoriti Slavenka Drakulić, Zoran Ferić i Mima Simić, o ljubavi Mani Gotovac, Arsen Dedić, Igor Mandić i Nevena Rendelli, o braku Aleksandar Štulhofer, Rujana Jeger i Željko Subotić, a o hrani Veljko Barbieri, Lejla Kažinić-Kreho, Igor Mandić i Siniša Švec.

Razgovarat će se i o SF-u, poduzetništvu, knjigama za djecu te putopisima i, naravno, stripovima.

Wonderland / foto: Kirsty Mitchell
  Wonderland / foto: Kirsty Mitchell

Povezani članci

Who's Online

We have 233 guests and no members online