Zanimljivosti..

Romantika? Što je to?

romantikaRomantika? Što je to? Izgubili ste ju negdje po putu ili ju nikada niste imali? Bilo da ste na početku veze ili 25 godina u braku, svi imate određeni pojam što je to romantika. Romantika može predstavljati samo mirnu večer ili šetnju, do neke posebne prigode s romantičnom večerom uz svijeće ili putovanje. No, ono što je najvažnije zapamtiti da romantike ima i u najmanjim svakodnevnim stvarima. Vrijeme o kojem je pisala Jane Austen je odavno prošlo, ali nije loše da se ponekad prepustite osjećajima, naravno onim „ljubavnim“. Na žalost, ako i na početku veze ima romantike, kasnije se često izgubi te ju često zamjenjujemo ili poistovjećujemo s nečim što ona nije. Zbog toga, s portala zena.hr smo "posudili" (ne brinite, vratit ćemo to nekoj pripadnici ženskog roda :-) za Vas 10 najčešćih zabluda o tome što je neki misle da je romantika ili što je potrebno da budete romantični ...


10 NAJČEŠĆIH ZABLUDA O ROMANTICI


Izvor: Žena.hr


*** Romantika zahtjeva mnogo truda i vremena.

večeraNaravno, neki određeni aspekti romantike mogu zahtijevati više vremena, ali romantika je i u malim stvarima koje mogu mnogo značiti za vezu. Primjerice, ako se želite opustiti na kraju dana, prigušite svijetla, pustite omiljenu muziku. Prilikom slaganja jela zaplešite u kuhinji s partnerom ili priredite mirisnu kupku te se zajedno opustite. Sve te stvari ne zahtijevaju mnogo vremena, ali su zaista učinkovite.


*** Večere, cvijeće i bombonjere uvijek pale.

Iako su oni lijepa gesta, isto tako su već postali klišej. Naravno, još uvijek je lijepo dobiti ih na dar, ali morate muškarcu dati do znanja da ne znači biti romantičan ako samo bez ikakvog značenja donese cvijeće i čokoladne bombone. Možda da vam uz to kaže koliko vas voli i cijeni ili vam taj poklon da na mjestu na kojem ste se upoznali, sigurno će vas to dodatno obradovati.


*** Samo su žene romantične.

U većini veza žene se smatra romantičnijima, što uopće ne treba biti slučaj. I žene i muškarci trebali bi dati svoj doprinos romantičnosti. Jedina razlika između romantične i neromantične osobe je koliko ta osoba posvećuje vremena upravo malim znacima pažnje.


*** Romantika i seks su ista stvar.

seksOva tvrdnja ne može biti dalje od istine. Iako romantika može voditi do seksa, osoba koja je romantična samo zbog toga, u biti igra samo na samo dobitnu kartu. Shvatite romantiku kao mentalnu predigru i neka osoba koju volite zna koliko mislite na nju i da ste se i dodatno potrudili da to pokažete.


*** Romantika nije važna u vezi.

Između naših poslova, hobija i svih drugih stvari koje moramo obaviti, često se zna dogoditi da se partneri u vezi zapostavljaju, zbog „važnijih“ stvari u životu . U stvarnosti veza sa vašim partnerom je „ljepilo“ koje drži sve ostalo u vašem životu zajedno. Romantikom ćete samo vezu učiniti zanimljivijom ali ćete i više uživati u njoj.


*** Za romantiku treba mnogo novaca.

Romantika ne predstavlja količinu novaca koji ste potrošili za partnera, nego da ispunite njegove želje i snove. Primjerice, samo kada partneru kažete da dobro izgleda ili da ga odvedete na mjesto koje voli ili ispunite neku želju, već ste bili romantični. Mali znak pažnje može značiti više, nego kupovina skupog poklona.


*** Ili si rođen romantičan ili nisi.

Istina je da nitko nije rođen romantičan. Svatko mora naučiti kako biti romantičan ili uz obitelj i prijatelje ili iz knjiga, filmova... Ono što je predivno kod romantike je to, što je „zarazna“. Kada ju jednom probate, želite još, a i vaš partner će sigurno biti romantičniji zauzvrat.


*** Govoriti „volim te“ je dovoljno.

večeraSvi vole čuti te dvije slatke riječi, ali kada je riječ o romantici, djela govore više od riječi. Ako ste doista romantični potkrijepite svoje riječi s nečim čega će se vaš partner sjećati. Primjerice, s vrškom vilice na sir ili maslac prije jela ispišite „volim te“ i stavite na stol. Neće proći nezapaženo.


*** Romantika zahtjeva mnogo priprema.

Ono što je najljepše kod romantike je da nema točne formule – odnosno ono što neke osobe smatraju romantičnim, drugima to ne predstavlja romantiku. Ono što je ključno je da vi kao par nađete svoju formulu ili možda bolje rečeno dozu romantike. Nemojte se ustručavati razgovarati s partnerom. Izrazite svoje želje i obrnuto.


*** Dovoljno je biti romantičan na Valentinovo i obljetnicu veze/braka.

Na te dane svi očekuju romantiku što na kraju ne treba ispasti onako kako smo željeli i zamišljali. Ako zaista to mislite onda u vašoj vezi treba spontanosti i impulzivnosti.


Na kraju, potrebno je istaknuti da romantika nije pretvaranje, nego istinska želja da svojeg partnera obradujete, učinite ga sretnim i pokažete koliko vam je stalo.

Često u filmovima i knjigama vidimo prevelike i nerealnedoze“ romantike, koja zaista funkcionira nekom drugom svijetu. Počnite sa svojim malim dozama i uživite se, odnosno nemojte razmišljati. Prepustite se svim svojim osjetilima i slijedite svoj instinkt.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 301 guests and no members online