Roditelji ne slušaju razrednike

djeca u razreduUčitelji imaju problema sa slabo odgojenom djecom i roditeljima koji su zaljubljeni u svoju djecu. Većina razrednika želi dobro učenicima, ali mnogi roditelji ne čuju što im razrednik govori. Postoji li način kako naučiti roditelje da slušaju što im razrednik govori? Nije dobro zadovoljavati dječje hirove pa i nerazumne zahtjeve. Djeca moraju ispunjavati svoje dužnosti, a ne samo govoriti o svojim pravima. U medijima se naglašavaju prava djece i odraslih, a zaboravlja se istaknuti izvršavanje dužnosti i rad. Nerad i nemar drugih ne daje nam pravo da sami ne izvršavamo svoje obveze... piše Želimir Bišćan na stranicama Vjesnika ...

U RAZREDU

Učitelji, nastavnici i profesori imaju problema sa slabo odgojenom djecom i roditeljima koji su zaljubljeni u svoju djecu

Piše: Želimir Bišćan / Vjesnik
Izvor: Vjesnik

U razgovoru s razrednicima zainteresirani slušatelj može čuti kakve sve probleme imaju s učenicima, a kakve s roditeljima. Većina razrednika želi dobro učenicima, ali mnogi roditelji ne čuju što im razrednik govori o problemima. Roditelj govori samo o dobroti svog djeteta pa čak i sebe hvali.

Postoji li način kako naučiti roditelje da slušaju što im razrednik govori? Dobro bi bilo u medijima kroz konkretne primjere poučavati roditelje o odgoju djece već od pelena. Nije dobro zadovoljavati dječje hirove pa i nerazumne zahtjeve. Djeca moraju ispunjavati svoje dužnosti, a ne samo govoriti o svojim pravima.

U medijima se naglašavaju prava djece i odraslih, a zaboravlja se istaknuti izvršavanje dužnosti i rad. Nerad i nemar drugih ne daje nam pravo da sami ne izvršavamo svoje obveze.

Povezani članci

Who's Online

We have 296 guests and no members online