Ljetna IT praksa za srednjoškolce i studente

Srednjoškolce i studente koji ovog ljeta ne žele samo konobariti, faćkati ili odmarati se i kupati  (a poneki i učiti za prijemne ispite ili jesenske rokove), nego i iskoristiti slobodno vrijeme za stjecanje dodatnih znanja, obradovat će vijest da Split Tech City organizira zajedničko predstavljanje praksi koje članice tog udruženja splitske IT zajednice nude mladima. U utorak, 4. lipnja s početkom u 11 sati u Sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice održati će se događaj nazvan "SUMMER INTERNSHIPS: Praksom do iskustva, iskustvom do posla!", na kojem će posjetitelji imati jedinstvenu priliku na jednom mjestu poslušati prezentacije nekoliko splitskih IT tvrtki i svih mogućnosti koje nude svojim (budućim) praktikantima i zaposlenicima. Okorjeli informatičari odavno preporučuju mladima da ne čekaju diplomu kako bi počeli stjecati korisno iskustvo - bolje uzmite laptop, linux, git, i omiljeno razvojno okruženje već sada "u svoje ruke" i iskoristite nadolazeće vruće ljeto i za prilike za brzim učenjem i stjecanjem neophodnog iskustva koje vam se na svakom koraku i u Splitu nude...

SUMMER INTERNSHIPS

Praksom do iskustva, iskustvom do posla

Izvor: Kastela.org

Ako se uzme u obzir da brojna istraživanja među “zanimanja budućnosti”, odnosno  dobro plaćena radna mjesta koja će itekako biti tražena u sljedećem desetljeću, uvrštavaju IT zanimanja, ne čudi što brojni mladi odlučuju svoju karijeru usmjeriti upravo u tom pravcu. S druge strane, poslodavci su već sad u potrazi za kvalitetnim kadrom i spremni su izdvojiti vrijeme i novac na obučavanje mladih snaga željnih učenja i rada. Ljetne prakse su zato dobitna kombinacija i za jedne i za druge.

"Tvrtkama je u interesu prezentirati se u što boljem svjetlu kako bi privukli zainteresirane mlade upravo kod sebe, a Split Tech City im na ovaj način daje odličnu priliku izravno doprijeti do većeg broja srednjoškolaca i studenata kod kojih već postoji interes za rad u područjima programiranja, dizajna, marketinga i sl. Isto tako, odlučili smo dati priliku mladima da se istaknu među svim sudionicima i osobno se prezentiraju tvrtkama, stoga nas nakon prezentacije ljetnih praksi čeka "Personal Elevator Pitch", na kojem će petero odabranih mladih, svatko u dvije minute, objasniti potencijalnim poslodavcima zašto su upravo oni idealan odabir za njihovu tvrtku", najavljuje Romana Ban iz Split Tech Cityja, napominjući kako se prijave za sudjelovanje još uvijek primaju.