Predstavljen Split Tech City

U Splitu je u WiP coworking prostoru predstavljen Split Tech City, prvo formalno udruženje splitske tehnološke zajednice u koje su uključene tvrtke, pojedinci, udruge, institucije, meetupovi, a koje partnerski podržava i Splitsko-dalmatinska županija. Split Tech City nastavak je predanoga rada splitske tehnološke udruge Startup.hr, koja na potpuno dobrovoljnoj osnovi i uz pomoć vlastitih resursa već 10 godina okuplja splitske IT stručnjake. Do danas je više od 700 pojedinaca povezala s tvrtkama, organizirala više od stotinu meetupova, na desetke besplatnih edukacija i predavanja te Splitu osigurala mjesto na karti europskih startup centara. Jedan od ključnih ciljeva Split Tech Cityja je besplatnim edukacijama, predavanjima i seminarima usmjeravati mlade prema visoko plaćenim tehnološkim zanimanjima te u suradnji s tehnološkim tvrtkama stvoriti uvjete za njihov ostanak u Splitu i Dalmaciji. Uz to, ambicija ovog udruženja je postati konkretna poveznica između akademske zajednice i tržišta rada, podupirati daljnji napredak splitske tehnološke scene, okrupnjivati stečena znanja i nužan iskorak iz lokalnih u globalne okvire.

Izvor: Dalmatinski portal, Split Tech City

Posebnu pozornost članovi Split Tech Cityja posvetit će razvoju specifičnih tehnoloških rješenja kojima će se unaprijediti i poboljšati životi građana grada Splita. Kao svoj krajnji cilj, utemeljitelji Udruženja ističu profiliranje Splita u međunarodnim okvirima kao svojevrsne 'Silicijske doline Mediterana', grada u kojemu se, na opću dobrobit, susreću tehnologija i turizam.

Split Tech City priprema cijeli niz aktivnosti o kojima će članove redovito informirati na novoj web stranici (https://split-techcity.com/) te na društveno-mrežnim odredištima na Facebooku (https://www.facebook.com/SplitTechCity/ ), Twitteru (https://twitter.com/SplitTechCity?lang=en ) i Instagramu (https://www.instagram.com/split_techcity/?hl=en ) koja će služiti za svakodnevnu razmjenu ideja te komunikaciju s IT zajednicom.

Punih 12 mjeseci članovi Startup.hr udruge pripremali su koncept, misiju, aktivnosti i ciljeve Split Tech Cityja, o čemu Dalmatinski portal zna i piše više.

Povezani članci

Who's Online

We have 84 guests and no members online