DEV Night by Split Tech City

Split Tech City, udruga dalmatinskih informatičara i mahom ICT firmi, u srijedu 27. ožujka 2024. s početkom u 18 sati organizira zanimljivu i edukativnu večer - DEV Night. Sudjelovanje je besplatno, a večer je namijenjena svima koji se bave programiranjem jer će pokriti teme poput arhitekture, koncepata i soft skillova – vještina koje su ključne za razvoj svakog developera.
Program koji će se održati u Amfiteatru Doma mladih (Split, ulica Slobode 28) je već poznat, a sastojati će se od tri predavanja, panel rasprave "Izazovi u razvoju developerske karijere", koju će moderirati Ante Dagelić iz Getbybusa, dok će kao panelisti nastupiti Ivana Skelić (Undabot), Nenad Kovačević (Serengeti) i Dragan Rapić (Revendo), te neformalnog umrežavanja, odnosno druženja uz čašice razgovora.
Vedran Jukić, tehnički direktor i suosnivač startupa Daytona pričati će o "Reproducible development environments", o procesu ponovljivog postavljanja razvojnog okruženja te će predstaviti popularne konfiguracijske standarde i alate koje svatko može koristiti za poboljšanje postavljanja svog razvojnog okruženja. Taj proces kod kompleksnih projekata može biti naporan i potrajati i do nekoliko tjedana, što ima negativan učinak na produktivnost i dovodi do frustracija kod novozposlenih.
Ivo Lukač, software arhitekt iz tvrtke Netgen je drugi DEV Night predavač. Predstaviti će se s temom "Learn to appreciate legacy". Doista, kako uvjeriti mlade developere da poštuju postojeći "cash cow", stare legacy aplikacije, kako da ih pametno izmjene, nadograde ili zamijene, te da dobro pri svemu tome pripaze, jer nema garancija da će "novi kod", ta nova sexy verzija, raditi bolje od stare softverske krame.
Treće predavanje pod nazivom "AI i programiranje" održat će Antonio Šerić, software engineer i suosnivač tvrtke Littlecode. Antonio će govoriti o povezanosti programiranja i umjetne inteligencije, odnosno o korištenju AI alata za development.
Ako Vas je ovo gore zainteresiralo, prijaviti se za sudjelovanje na DEV Nightu u srijedu možete putem ovog obrasca.
Vidimo se!

Program:

18:00 Okupljanje
18:30 – 19:00 Ivo Lukač: Learn to appreciate legacy (predavanje)
19:00 – 19:30 Antonio Šerić: AI i programiranje (predavanje)
19:30 – 20:15 Networking
20:15 – 21:00 Ante Dagelić, Ivana Skelić, Nenad Kovačević, Dragan Rapić: Izazovi u razvoju developerske karijere (panel rasprava)
21:00 – 21:30 Vedran Jukić: Reproducible development environments (predavanje)
21:30 Networking...


Povezani članci

Who's Online

We have 104 guests and no members online