Treći Split Tech City Festival

U Ljetnom kinu Bačvice ovog vikenda održava se treće izdanje Split Tech City Festivala. Riječ je o dvodnevnoj konferenciji posvećenoj tehnologiji i poduzetništvu, koju organizira Startup - udruga za poticanje i razvoj IT sektora Splita i regije, poznatija kao Split Tech City. Cilj festivala je slaviti uspjehe i poticati razvoj splitskog tehnološkog sektora, koji zadnjih godina doživljava procvat. Srž organizacijskog tima koji odrađuje sav posao u pripremi festivala čine samo tri osobe - Toni Trivković, Romana Ban i Nikolina Kukoč. Među predavačima na festivalu su cijenjena imena splitske IT scene kao što su Ivan Burazin, Antonio Perić-Mažar, Ante Dagelić i Ivan Biliškov, dok se od stranih stručnjaka ističu Sara Dyson, Geoff Bratton, Jan Bodnar i Aleks Jakulin. Predavanja i panel rasprave glavnog dijela programa pokrivaju teme iz područja programiranja, dizajna, marketinga i novih tehnologija, tako da je publika imala priliku saznati zanimljivosti o umjetnoj inteligenciji, blockchainu, kibernetičkoj sigurnosti, budućnosti marketinga i sl. Osim onih koji već godinama grade karijeru u tehnološkom sektoru, pokreću startupe i rade u splitskim uredima globalnih IT tvrtki, među vjernom publikom STC Festivala su mnogobrojni srednjoškolci, studenti i oni koji tek traže prvi posao. Njih su posebno oduševile panel rasprave u pretprogramu, na kojima su od relevantnih stručnjaka mogli čuti sve o započinjanju karijere, važnosti mentorstva i prvim poduzetničkim koracima, piše Dalmatinski portal.

Split Tech City Festival, v3

Izvor: Dalmatinski portal

Split Tech City Festival se održava uz podršku Grada Splita i tvrtki AGILO, GetByBus, Bitcoin Store i EPAM Systems. Voditelji programa su Pinija Poljaković i Michael Freer.

- Apsolutno podržavamo ovaj festival i činjenicu da Split postaje tehnološki lider u ovom dijelu Europe. Grad Split ulaže značajna sredstva u tom smjeru, motivira mlade ljude da ostanu tu, ali i privlači sve veći broj drugih da dođu u Split razvijati nove i moderne tehnologije. Krajem godine ćemo završiti Tehnološki park na Dračevcu, za kojeg se nadam da će postati novo središte za razvoj visokih tehnologija u Splitu. Ovako vidimo budućnost Splita - rekao je splitski gradonačelnik Ivica Puljak, koji je došao podržati Split Tech City Festival.

Povezani članci

Who's Online

We have 232 guests and no members online