Festival tehnologije i poduzetništva: Jedina potrebna veza je ona za internet

Udruga Split Tech City organizirala u Ljetnom kinu Bačvice u Splitu 14. i 15. rujna Festival tehnologije i poduzetništva, koji je na jednom mjestu okupio sve one koji su željeli aktivno sudjelovati u jačanju lokalne tehnološke zajednice, piše Jutarnji List.
Posjetitelji, među kojima su IT poduzetnici iz Splita i drugih mjesta, kao i studenti, imali su priliku poslušati uspješne priče lokalnih poduzetnika kroz predavanja i panel rasprave, ali i učiti iz njihovih grešaka. Ujedno to im je bila lijepa prilika za druženje, te međusobnu razmjenu znanja, iskustava i kontakata za buduću suradnju.
- "Greške se kod nas ne spominju često, ali i one su sastavni dio svakog uspjeha. Svi mogu učiti na greškama drugih" - kazao je Toni Trivković, predsjednik i osnivač udruge Split Tech City pojašnjavajući zbog čega je u program Festivala tehnologije i poduzetništva uvršten FuckUp panel na kojem su o počinjenim greškama i naučenim lekcijama govorili danas uspješni IT poduzetnici Ante Dagelić (GetByBus), Damir Seferović (Include) i Marko Smoljo (Parklio). Panelisti su naglasili i kako nema smisla bojati se grešaka.
- "Svaka će se greška prebroditi kako bude moguće. Jedini neuspjeh je ne pokušati. Ako imaš ideju, pokušaj” - poručuju mladima, budućim poduzetnicima..

Izvori: Jutarnji List, Split tech city

A kad je riječ o IT sektoru, mladima, budućim poduzetnicima neće faliti prilika i izazova. Digitalna transformacija naša je sadašnjost i jedan od prioriteta Europske unije, a digitalizacija ima ključnu ulogu u svim politikama. Ambicija Europske unije je da bi do 2030. barem 80 posto odraslih osoba trebalo imati osnovne digitalne vještine dok bi na ICT radnim mjestima u EU trebalo biti 20 milijuna stručnjaka. Europski parlament je u travnju usvojio program Digitalna Europa s ciljem ulaganja u digitalnu infrastrukturu kako bi strateške tehnologije mogle doprinijeti jačanju konkurentnosti Europe, prelasku na zeleno gospodarstvo i osiguravanju tehnološke suverenosti.

Prvi dan Festivala otvoren je obraćanjem Tonija Trivkovića (osnivač i predsjednik volonter Split Tech Cityja) prisutnima, nakon čega je nekoliko riječi uputio i gradonačelnik grada Splita, Ivica Puljak, naglasivši važnost organiziranja ovakvih događaja i ističući želju da Festival postane tradicionalan!

Gradonačelnikova vizija grada Splita u kojoj će Split biti jedan od najljepših gradova za život te grad tehnologije i poduzetništva, poklapa se sa vizijom udruge Split Tech City na čemu rade punih 12 godina.

Što se sve događalo "na Baćama" na dva dana Festival tehnologije i poduzetništva pročitajte u članku Split tech city-ja.

- "Poduzetništvo nije lako i nikada ne postaje lakše, a još je teže promijeniti mindset ljudi koji smatraju da kao poduzetnik ne možeš uspjeti u Dalmaciji, pa čak i Hrvatskoj." - rekao je u završnom predavanju Đulijano Nola, koji nam fali ove godine subotom na kavi u Rivice (... jer je prezauzet pripremama za otvaranje robotskog restorana najesen u Zagrebu).

Povezani članci

Who's Online

We have 388 guests and no members online