Koeficijenti nesporazuma: štrajk.. do iscrpljenja protivnika

Frontalni štrajk u svim školama i svim županijama svaki dan do ispunjenja zahtjeva, tj. ispunjenja koeficijenata, veći i manji prosvjedi od kojih je najveći bio onaj u ponedjeljak na Trgu bana Jelačića, akcije su kojima će prosvjetari biti svakodnevno vidljivi - nakon što je štrajk u školama ušao u novi mjesec, a sindikati, kako su ranije najavljivali, potpuno zaoštrili odnose prema Vladi. Podsjetimo, Vlada je nakon maratonskih pregovora ponudila obrazovnim sindikatima povećanje plaća u 2020. za ukupno 10,4 posto, ali nije prihvatila njihov zahtjev za povećanjem koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto. Sindikalni čelnici istaknuli su da vladina ponuda nije ono što su tražili, ali ne žele sami odlučiti o tome, već će konačnu odluku donijeti učitelji i nastavnici na sindikalnom referendumu.

U našoj OŠ "Jesenice" na Oriju se također nastavljaja štrajk. Do daljnjega nema nastave osim nastave za produženi boravak koja će se održati prema rasporedu. Kontakt osoba u školi za detaljnije informacije je Darija Juričev, a kontakt e-mail je ured @ os-jesenice-dugirat.skole.hr

KOEFICIJENTI NESPORAZUMA:

Štrajk nastavnika se nastavlja do ispunjenja uvjeta

Sindikati zaposlenih u obrazovnom sustavu najavili su u da će u utorak štrajkati osnovne i srednje škole u cijeloj zemlji, što je će biti svojevrsni odgovor na zadnje izjave premijera Plenkovića i ministra Aladrovića o neplaćanju štrajka i inzistiranjem da se nadoknade odrade. Posljednju ponudu Vlade nisu ni uvrstili u sindikalni referendum jer je smatraju lošijom od one prethodne. Štoviše, u utorak izgleda počinje novo štrajkaško "polugodište"... štrak do ispunjenja zahtjeva... ili do iscrpljenja "protivnika"!
Draga djeco, nemojte se nervirati zbog ovog, ako već vaši roditelji moraju. Ne ljutite se što ste opet ispali najmanje važni svim ovim likovima iz "škola života"... Čitajte, igrajte se (ta djeca ste!), cijenite svoje učitelje i starije, a učite svugdje i uvijek!

Štrajk nastavnika se nastavlja. U ponedjeljak nije bilo nastave u svim osnovnim školama, pa tako ni u našoj, OŠ "Jesenice" na Oriju. Sva djeca koja su došla u ponedjeljak u školu bila su zbrinuta. Od utorka se štrajk nastavlja cirkularno, po županijama. U našoj županiji i u srijedu će biti nastave. Eto, ispada vijest kada u školi ima nastave. Ali štrajk nastavnika ide dalje, do ispunjenja zahtjeva, odnosno usklađenja koeficijenata. Ili dogovora s vladom.

Povezani članci

Who's Online

We have 138 guests and no members online