Pomiče li se problem sanacije/eksploatacije šljake u Dugom Ratu s mrtve točke?

Prvi sastanak novoformiranog povjerenstva za rješavanje statusa quo na zemljištu bivše tvornice ferolegura "Dalmacija" Dugi Rat i nastavku radova na sanaciji/eksploataciji šljake i odvozu/vraćanju iste očekuje se početkom studenoga u Dugom Ratu. U tom povjerenstvu u kojem su predstavnici četiri ministarstva, te naše županije je i predstavnik naše Općine, Josip Banović, predsjednik Općinskog vijeća. Članovi povjerenstva odlučivati će o izdavanju suglasnosti za novi sanacijski program kojeg je za investitora, tvrtku "Projekt Uvala", izradila ovlaštena tvrtka DVOKUT ECRO d.o.o. iz Zagreba u srpnju 2014. godine ...

SASTANAK DELEGACIJE OPĆINE DUGI RAT S PREDSTAVNICIMA INVESTITORA NA PODRUČJU BIVŠE TVORNICE "DALMACIJA" DUGI RAT

Pomiče li se problem sanacije/eksploatacije šljake u Dugom Ratu s mrtve točke?

Piše: Mladen Banović
Foto: Duje Klarić


Povjerenstvo bi trebalo utvrditi mjere za otklanjanje šteta u okolišu te Ministarstvu zaštite okoliša i prirode dati mišljenje o potrebnim mjerama za sanaciju štete u okolišu, mjere zaštite okoliša, te program praćenja stanja okoliša nakon provedene sanacije zemljišta bivše tvornice ferolegura u Dugom Ratu.

U četvrtak, 23. listopada 2014. godine u prostorijama Općine Dugi Rat održan je novi sastanak predstavnika Općine Dugi Rat i predstavnika investitora, tvrtke "Projekt Uvala", objavljeno je danas na FB stranici naše Općine.

Općinsko izaslanstvo činili su Općinski načelnik Jerko Roglić i podpredsjednik vijeća Milan Trogrlić. Nakon rekapitulacije dosadašnjih događanja obje su delegacije izrazile želju za nastavkom aktivnosti započetog (ali i već godinu, dvije zaustavljenog) projekta.

Između ostalog, općinsko izaslanstvo interesiralo se i za obaveze investitora prema bivšim radnicima Projekt Uvale, pri čemu su investitori kazali kako su oni svjesni svojih obaveza (a riječ je o neisplaćenim plaćama za velik broj bivših radnika tvrtke Colligo i sestrinskih tvrtki), te da rješenje ovog problema kao i nastavak radova na sanaciji/eksploataciji šljake predviđaju za proljeće 2015. g.

Dojam općinskog izaslanstva jest da su po pitanju reaktivacije zaustavljenog projekta na području bivše tvornice u Dugom Ratu sada zaista napravljeni prvi ozbiljniji koraci prema naprijed.

No kao i uvijek, vrijeme i daljnji razvoj događaja u ovom višegodišnjem statusu quo oko budfućnosti najvećeg razvojnog potencijala Dugog Rata pokazati će jesu li u pravu ili ne.

Povezani članci

Who's Online

We have 262 guests and no members online