Nama porezi, njima pinezi

Premijer Andrej Plenković napokon je donio odluku: odustaje se od smanjenja PDV-a, a istovremeno se plaće u javnom sektoru povećavaju za više od 6 posto. Za premijera Uhljebistana ova je odluka potpuno očekivana, piše Index.hr.
Oko 230 tisuća ljudi u javnom sektoru od kojih je barem 50 tisuća višak dobit će povišicu, a oni koji rade u privatnom sektoru ovo mogu shvatiti kao poruku da im je najbolje da što prije spakiraju kofere i odu u inozemstvo jer je svaki dan proveden ovdje gubitak - i vremena i novca. Za one koji žive od države (prema procjenama barem dvije trećine građana RH na ovaj ili onaj način ovisi o državi) svaka kuna koja ne završi u njihovim džepovima je izgubljena kuna.
- "Nego, misli li Vlada i privatnicima povećati plaću? Može i nekim novim Zakonom, nema veze, samo neka im uplati taj postotak svaki mjesec. Nije pošteno da se jedino poduzetnicima ne povećaje plaća, a oni sve financiraju. Po tko zna koji put da napomenem da 98% poduzetnika čine mikro i mali poduzetnici. Dakle, oni koji rade sami za sebe sve poslove, od čistačice do knjigovođe.." - sarkastično se javno zapitala Ivana Ninčević-Lesandrić, saborska zastupnica MOST-a, komentirajući najnoviju vijest iz Uhljebistana.

Izvori: Index.hr, Facebook, Dalmacija Danas

Štrajk !!

Povezani članci

Who's Online

We have 342 guests and one member online

  • admin