Fantom iz Bajnica

nasipanje obale otpadomFantom iz BajnicaMinistarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i zaštite okoliša uputilo je još u veljači ove godine rješenje nepoznatom počinitelju kojim ga upozorava da mora prekinuti radove, to jest prestati dovoziti kamione zemlje i građevinskog otpada i iskrcavati ih na plaže duž Općine Dugi Rat, no rješenje do danas nije provedeno. Što je sve neobično u toj rečenici? Prvo, na koju adresu je rješenje upućeno ako je počinitelj nepoznat, i drugo, kako bi nepoznati uopće mogao znati da mu je rješenje upućeno. Treće, ako nepoštovanje odredaba iz rješenja za sobom povlači sankcije, protiv koga će se one provesti? Tako razmišlja logični mozak običnoga građanina, ali ne i administracije za koju ćemo se složiti kako je većina nas doživljava kao paralelan svijet. Možda ponekad i jest teško utvrditi tko je za neki incident odgovoran, ali ovaj nam slučaj izgleda lako rješiv ...


EKOCID

Fantom iz Dugog Rata

Piše: Nataša Bakotić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Fantom iz BajnicaJe li moguće da je bilo nemoguće utvrditi tko godinama nasipa obalu i plaže, a da policija ili komunalci ne mogu otkriti nalogodavca?

Običan čovjek bi pitao vozača za koga radi, ili bi ga slijedio do mjesta ukrcaja i otkrio krivca...

Ali, kada problem rješava administracija, onda ona uputi rješenje nepoznatom, a na novinarsko pitanje što su poduzeli, glasnogovornici će odgovoriti:

"Sve što je u zakonskim okvirima. Pa, podnijeli smo prijavu!".

Zato, dragi građevinari, ne bojte se!

Samo se riješite otpada, Ministarstvo i tako ne zna tko ste, a malo je vjerojatno da će razbacanu zemlju uputiti forenzičkom laboratoriju kako bi se utvrdilo porijeklo.

Bajnice

Toga ima samo u TV CSI-ju.


Fantom
Fantom

Povezani članci

Who's Online

We have 290 guests and no members online