Županijska sjednica: Nakon prosvjeda brodara odgođena odluka o koncesiji za marinu na pomorskom dobru u Bajnicama

Na prijedlog župana Blaženka Bobana povučena je 10. točka sa 19. Sjednice Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske: "Prijedlog odluke o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i korištenja luke posebne namjene - luke nautičkog turizma - marine, na dijelo k.o. Jesenice, predio Bajnice, Općina Dugi Rat".
Naš aktivni županijski vijećnik Jadran Čizmić (HDZ) priključio se raspravi i iznio zaključke sa sjednice Općinskog vijeća općine Dugi Rat kada je izglasan UPU Bajnice, te rješenje problema u svrhu "zaštite" malih brodara iz Krila Jesenice i Bajnica.
- "Činjenica je da, nakon promjene županijskog Prostornog plana i promjene Sportske luke u Luku otvorenu za javni promet svi skupa moramo iznaći rješenje i povećati kapacitet iz sadašnjeg stanja luke u zamišljeni, gdje bi se značajno povećao kapacitet iste luke. Na radnom sastanku u Jesenicama sa predstavnicima brodara i općine, predstavnici županije su upoznati sa trenutnom situacijom u Luci Krilo i mogućnostima proširenja Luke Bajnice" - izvjestio je Čizmić zainteresiranu javnost.

A evo što je o ovom prijedogu i njegovoj odgodi i jutrošnjem prosvjedu predstavnika malih brodara iz Krila Jesenice koji ne žele da Županija dodjeli koncesiju na 20 godina uz gradnju marine od 200 vezova, tvrtki "Blue pearl", objavila Slobodna Dalmacija.

MB

Povezani članci

Who's Online

We have 211 guests and one member online

  • admin