StartIT 2021: započela treća IT startup akademija

Kamp "StartIT 2021. – IT startup akademije", u trajanju od osam tjedana startala je 11. listopada 2021. predavanjima od 14 do 19 sati u PICS-u na FESB-u. Nakon edukacije, slijede treninzi sa mentorima, a 19 stručnjaka je na raspolaganju polaznicima i to od  18. listopada do 3. prosinca. Završni dio je  8. i 9. prosinca kada će na “StartIT Demo Dayu” polaznici predstaviti svoje projekte. Najboljima slijede i novčane nagrade za početak poslovanja, 15.000 kuna pobjedniku,  10.000 kuna drugoplasiranom, te po 5.000 kuna još petorici timova, piše Dalmacija Danas.
StartIT akademija namijenjena je svima onima koji imaju ideju i donekle “sklopljen” projekt, ali ne znaju kako svoje zamisli dalje poslovno razvijati, pretočiti ih u ozbiljan startup i uspješno izaći na globalno tržište.
– Ovo je odlična stvar, prava poslovna edukacija, vrhunski mentori, savršen poticaj za razviti svoj posao i uz to sve još besplatno. Taman ono što nam treba ! – kometirali su polaznici treće generacije IT startup akademije “StartIT 2021.”.
Voditelj projekta ICT Županija Damir Brčić ponosan je na prošlogodišnje rezultate StartIT akademije prema kojima je od članova 15 timova koji su je pohađali, njih čak sedam otvorilo vlastitu tvrtku.

Stvarajmo okruženje koje proizvodi mlade startupe

Izvor: ICT Županija, Dalmacija Danas

– To je misija koju si je zadala Splitsko-dalmatinska županija kroz projekt ICT županija. Već pet godina stvaramo okruženje koje proizvodi mlade startup-ove, nove poduzetnike. Intezivno radimo na izgradnji lokalnog startup ekosustava; pokrećemo studentske projekte, organiziramo startup akademije, osiguravamo natječaje za financiranje daljnjeg razvoja postojećih startupa, povezujemo mlade poduzetnike i startupe u lokalnu startup zajednicu Digitalna Dalmacija, povezujemo ih s velikim tvrtkama i investitorima,... a naša StartIT akademija im nudi doslovno ulaz u poslovni svijet – kazuje Brčić.

Ovogodišnja “StartIT akademija” privukla je mnoge, a njih 17 je dobilo priliku  predstaviti se četveročlanom žiriju koji su odlučili dati šansu i edukaciju za 14 najboljih i najperspektivnijih timova!

Tko su novi IT poduzetnici – polaznici StartIT akademije 2021?

Nakon prikazivanja projekta, žiri je odlučio kako će ovi start up-ovi biti polaznici ovogodišnjeg kampa, i to redom: “Adriatic Quest” gdje je Ana Ban predstavila aplikaciju za turiste koji “biraju” lokalni lik za upoznavanje s njegovim krajem, dok je Josip Janković u “Crowdhome” predstavio ideju gdje platforma omogućava budućim vlasnicima nekretnina izgradnju stambenog objekta bez posrednika. Lovro Rumora je prezentirao “Čudesnu šumu” kako preko aplikacije saditi stabla u Splitu, kao dar svom gradu u cilju ozelenjivanja gradskih površina, dok je Mislav Čizmić predstavio “Digitalnu oglasnu ploču” za stambene objekte.

Matej Kožica je ispred svog tima pojasnio ideju “DonatQR” učinkovitije i sigurnije doniranje potrebnih predmeta te hrane, uz novac. Maja Galić sa startup-om “Kleo museum project” želi pokrenuti taj tromi sustav kupnjom on-line ulaznica i modernijom promocijom, a Anđela Prnjak je prezentirala projekt “Rent a local”, pomoć strancima koji biraju Hrvatsku za svoj dom. Hrvoje Kalinić iznio je detalje o “SenseIT”  startup-u za upravljanje energijom, potrošnja te ušteda. “SyncBook” kojeg je prezentirao Frane Križanović nudi sigurnu digitalizaciju poslovanje između “bukera” u turizmu i pružatelja usluga, a Danijel Krajinović “Shape-uber for fitness” rješenje za lakši izbor dobrog trenera i dvorane za vježbanje.

“Vjetrenjača” je projekt Marka Đule za širenje malih vjetrenjača na objektima u ruralnim krajevima te na otocima, dok je Davor Milanko prisutnima otkrio svoju ideju “Vyu-Vizuo” digitalnog ogledala gdje ćemo i probavanje odjeće obavljati kod kuće.  “Eat cheap” je ideja Zhamilya Nazyrbayeve kako iskoristiti hranu kojoj izlazi rok u restoranima, a “Sportever” Bojana Vuine je  nova aplikacija za sportske rekreativce.

Svima njima će ICT županija i Digitalna Dalmacija dati sve moguće alate za razvijanje vlastitog startupa, a od njih samo očekuju:

Usudite se, vjerujte u sebe, budite odvažni i uporni, mi ćemo vas podržati na vašem putu i kroz mentoriranje, educiranje  i financiranje!

Who's Online

We have 112 guests and no members online