ML/AI meetup: Primjena strojnog učenja u medicinskoj dijagnostici

U četvrtak, 28.3.2024., u prostorima PICS-a na FESB-u održati će se novi ML/AI meetup s temom "Primjena ML-a u medicinskoj dijagnostici". Tema je svijet medicinske dijagnostike uz pomoć strojnog učenja ("machine learning"), s posebnim fokusom na predviđanje metastaza kod raka dojke. Predavač, Josip Vrdoljak, doktor medicine i znanosti, podijelit će svoje bogato iskustvo i znanje u primjeni metoda strojnog učenja u medicini. Josip je strastveni stručnjak koji se bavi istraživanjem i primjenom ML metoda u medicini i trenutno završava "remote" studij iz strojnog učenja. Ima obilje iskustva u istraživanju kardiometaboličkih poremećaja i onkologije, s naglaskom na izradu i validaciju prediktivnih modela za poboljšanje dijagnostičkih i terapijskih postupaka.
Tijekom 45-minutnog predavanja, proći će kroz sve trenutno relevantne upotrebe ML-a u zdravstvu, naučiti o prikupljanju i obradi podataka, objasniti modele i još mnogo toga. Josip će voditi kroz sve bitne aspekte razvoja ML modela u zdravstvu, uključujući razumijevanje relevantnosti podataka, kako razlikovati bitne od nepotrebnih podataka i kako domensko znanje pomaže u razvoju modela.
Nakon predavanja, pridružite se u opuštenoj atmosferi neformalnom druženju uz pizzu i piće. Iskoristite ovu priliku za umrežavanje s istomišljenicima, razmjenu ideja i iskustava te stjecanje uvida od stručnjaka iz industrije. Sve se to događa u ugodnoj atmosferi PICS-a na FESB-u, savršenom mjestu za networking i stjecanje novih znanja. Okupljanje počinje u četvrtak u 18:45 h, pozivaju marljivi organizatori iz splitske ML/AI zajednice i Digitalne Dalmacije. Vidimo se.

Izvor: Digitalna Dalmacija

Povezani članci

Who's Online

We have 226 guests and no members online