Digitalna Dalmacija

– Ideja o osnivanju portala ove vrste nastala je iz iskustva u radu projekta "ICT županija“. Odgovor je to na potrebu mladih startupovaca za konkretnom podrškom jer se upravo oni svakodnevno nalaze u situacijama da im trebaju članovi tima različitih profila, umrežavanje, savjeti i mentori koji će im dati  ključne informacije u vezi pravnih, financijskih i računovodstvenih pitanja – objašnjava Anja Kvarantan, voditeljica projekta portala Digitalna Dalmacija koji nudi pregled cjelokupne IT startup scene u županiji te stručnu podršku početnicima s dobrim idejama za startup priče koje imaju tržišni potencijal.
– Jedan od ciljeva portala "Digitalna Dalmacija“ jest i da potakne razvoj poduzetničkog mindseta kod studenata i mladih te razmjenu ideja i suradnju na daljnjem razvoju splitskog poduzetničkog IT ekosustava – ističe Damir Brčić, voditelj projekta ICT županija. Uz "Digitalnu Dalmaciju“ županijska startup IT scena bit će uspješnija, a startup početnici imat će priliku za lakše umrežavanje i dobivanje potpora. Jedan ste od njih? Super, prijavite se na portal Digitalna Dalmacija, ostavite podatke o svom startupu.. i sretno Vam u novoj životnoj avanturi.

DIGITALNA DALMACIJA

Izvor: Digitalna Dalmacija, ICT županija, Dalmacija Danas

– Bez velikog broja startupova teško je imati i nove uspješne IT tvrtke. Iskustva Švedske i Izraela, koje zovu „startup nation“, uvjeravaju nas kako pametno razvijana startup scena u konačnici može dovesti do rasta i napretka relativno male države u značajna svjetska gospodarstva. Ovo je stoga jedan od smjerova koji se treba poticati u hrvatskom gospodarstvu, a mi ćemo kroz naš portal svakako doprinijeti razvoju – zaključuje Brčić.

Povezani članci

Who's Online

We have 250 guests and no members online