Centri izvrsnosti: Napokon se razvija sustav koji prati nadarene učenike

Otvorena su tri Centra izvrsnosti za nadarene učenike naše županije. Centar iz matematike pokrenut je još prošle godine i sada nastavlja s radom, a novost su dva nova Centra, iz informatike i novih tehnologija. Centre će pohađati 330 učenika iz više od 70 osnovnih i srednjih škola s područja cijele županije. Odaziv učenika i mentora ove godine bio odličan, prijavilo se gotovo 1200 učenika i više od stotinu mentora, a nakon testiranja odabrano je njih 330 najdarovitijih. - Moramo pronaći način kako zainteresirati djecu da ostanu u našoj županiji i da nastave svoje studiranje tu. Ovaj projekt je poput projekta ICT županije. Moramo otvoriti prostor da naša županija bude prepoznata kao županija otvorena za nove tehnologije i mlade ljude s vizijom i zato je moj primarni projekt u programu bio ICT županija. Za tri, četiri godine, bit ćemo sigurno najbolja i najkvalitetnija ICT županija u Hrvatskoj - najavio je župan Blaženko Boban, piše Dalmatinski portal.

Centri izvrsnosti iz informatike, novih tehnologija i matematike okupili 330 najboljih učenika iz Splitsko-dalmatinske županije

Izvor: Dalmatinski portal

- Moramo biti otvoreni prema novim tehnologijama, mladim nadarenim ljudima i njihovim idejama. Kada govorimo o potencijalima Hrvatske, uglavnom se misli na prirodne ljepote i bogatstva, a često zaboravljamo jedan od naših najvećih potencijala, a to su mladi i nadareni ljudi - poručio je Tomislav Đonlić, županijski pročelnik za društvene djelatnosti, koji je rekao da razvijaju sustav koji prati nadarene učenike i kroz koji će dodatno razvijati svoje kompetencije.

Povezani članci

Who's Online

We have 161 guests and no members online