Esperantisti kod predsjednika

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je i delegaciju esperatista prigodom održavanja 10. Europskog esperanto kongresa, koji će se u srpnju održati u Rijeci, a čiji je on pokrovitelj. Razgovor je potrajao nešto više od pola sata, u kojem su članovi delegacije svog domaćina upoznali o radu  europskih esperantista i predali mu nekoliko značajnih prospekata na esperantu, a predsjednik se zainteresirao o spoju glazbe i esperanta, te zamolio goste da mu dostave  tekst "Lijepe naše“ himne na esperantu ...

I ESPERANTISTI KOD PREDSJEDNIKA
                                                           
Piše: Davor Grgat

Esperantisti su inzistirali na prijedlogu da se u EEU i Ured europskog Parlamenta u Strasbourgu održi barem jedna serija  "Euroscole" u 2015. godini, i upoznali ga da je za kongres prijavljeno blizu 200 esperantista iz 24 eurospke zemlje.  

Esperanrtisti kod Josipovića

U delegaciji su bili: predsjednik EEU dr.  Sean O Riain, tajnik EEU Zlatko Tišljar, član uprave EEU  Nikola Rašić, predsjednik Hrvatskog esperanto saveza Anto Mlinar, tajnica KEL-a Spomenka Štimec, predsjednik Mjesnog kongresnog odbora Boris Di Costanzo i predsjednik Hrvatske esperantske mladeži Đivo Pulitika.

Povezani članci

Who's Online

We have 166 guests and no members online