I predsjednik je pirat

Ivo ZAMP JosipovićPredsjednik Republike na svom starom radnom mjestu, na Pravnom fakultetu, u petak, 5. travnja. Motivira studente da izađu na izbore za parlament EU. I onda – blamaža. Čovjeku koji je koncipirao zaštitu autorskih prava u Hrvatskoj, koji je ustrojio ZAMP, dogodi se da mu na projekcijskom platnu za vrijeme njegove prezentacije pred svima iskoči upozorenje da su mu Windowsi nelegalni! Zgodna anegdota. Ali ne znamo čija je greška. No lik i oblačić u ovom kontekstu su, zamrznuti na fotografiji u svakom su slučaju prekrasno pikantna kombinacija ...

I PREDSJEDNIK JE PIRAT

Kako je Predsjedniku iskočio oblačić o nelegalnim Windowsima

Piše: Miroslav Ambruš- Kiš
Izvor: blog.pirati.hr


Koliko i svojedobna naslovnica Ferala s Tuđmanom i Miloševićem u krevetu, ali ovaj put bez Photoshopa. Kad je slika izašla – svi su se smijali. Ali nitko se nije sjetio da je predsjednik na javnom skupu puštao Tota Cutugna s YouTubea.

ZAMPirJavni skup? Pitam se, je li za Tota platio ZAMP, kao što ga pokušavaju naplatiti na dobrotvornom koncertu KUD-a Šestine u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu gospođe u nošnjama pjevaju šestinske narodne pjesme? Čisto sumnjam.

Ali, ne bih ja kritizirao Ivu Josipovića što na javnom skupu (a što je to drugo, kada predsjednik nastupi pred stotinama studenata, novinara i o tome još izađu vijesti u novinama, na portalima i televiziji) najvjerojatnije nije platio ZAMP. Isto ono što frizeraji moraju.

Poanta je u tome što i Ivo Josipović shvaća da je YouTube, na kojemu je sve “besplatno”, danas glavni medij za promociju glazbe. Važniji i od iTunesa.

Oni koji Vas nazivaju lopovima, zato jer na laptopu možda imate ne baš sasvim legalne Windowse i zato jer na telefonu možda nosite glazbu koju vam je dao prijatelj a ne znate joj podrijetlo, ponašaju se kao da su svoja dobra iskrcali nasred trga. Nisu ga ni ogradili, kamo li razvrstali na policama. Nema ni ulaza ni izlaza, a kamo li blagajne na izlazu. Nego se odmah dernjaju: Kradu!

I onda šalju policiju da po kućama lovi jednoga po jednoga. Uostalom, tako po frizerajima i danas idu inkasatori ZAMP-a i naplaćuju slušanje radija ...
 

PROČITAJ VIŠE...

I predsjednik je pirat

Povezani članci

Who's Online

We have 205 guests and no members online