Iz Regije..

Darko Kovačić još uvijek nije podnio ostavku

Darko KovačićDarko Kovačić još uvijek nije podnio ostavku. Direktor omiške Turističke zajednice i dalje smatra kako je nevin, te da optužbe iznesene na njegov račun u članku koji je Slobodna Dalmacija objavila prije nekoliko dana nisu utemeljene. I dok je Vinku Vukoviću priznao kako je pukim slučajem, odnosno nemarom, dopustio da dođe u sukob interesa reklamirajući suprugin turistički vlakić u vlastitome uredu - pri tome za kontakt nudeći gostima telefonski broj čije račune podmiruju omiški porezni obveznici - upletenost u ilegalno iznajmljivanje obiteljskih apartmana oštro je demantirao. "Slobodna Dalmacija" je, međutim, došla u posjed izvješća omiške ispostave Službe za gospodarstvo Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji ...

ŠEF OMIŠKOG TZ-a

Tri godine iznajmljuje na crno

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


"Slobodna Dalmacija" je, međutim, došla u posjed izvješća omiške ispostave Službe za gospodarstvo Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji iz kojega je vidljivo da Kovačić već treću godinu u nizu na crno iznajmljuje apartmane u Ruskamenu.

U svom demantiju Kovačić je prije nekoliko dana naveo kako je svoje rješenje o iznajmljivanju prebacio na oca Ivana, no iz izvješća potpisanog 18. srpnja ove godine jasno je kako to nije učinio, jer njegov otac još od lipnja 2004. godine ima rješenje prema kojemu ima pravo na iznajmljivanje deset ležajeva, te se, kako izričito stoji, od toga datuma to rješenje nije mijenjalo.

Kovačiću je u srpnju 2001. godine odobreno iznajmljivanje četiri apartmana za ukupno 16 osoba, da bi to rješenje, na njegov zahtjev, prestalo vrijediti 27. prosinca 2010. godine.

Kovačić je, naravno, i nakon toga nastavio iznajmljivati apartmane, pa ih, što je potvrdio i autoru teksta, iznajmljuje i ove godine. Izvješće Ureda državne uprave jasno pokazuje kako Kovačić i treću godinu zaredom stječe protuzakonitu dobit.

Povezani članci

Who's Online

We have 172 guests and no members online