HTZ-ov program rada za ovu godinu

volim hrvatskuTurističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ) prihvatilo je na današnjoj sjednici prijedlog programa rada HTZ-a za ovu godinu, ukupno vrijedan 252,7 milijuna kuna. Također je prihvaćen prijedlog natječaja za 12 modela udruženog oglašavanja javnog i privatnog turističkog sektora za 2012. za koje HTZ planira 49,5 milijuna kuna i koji će biti dostupni i na web stranicama HTZ-a. Ministar turizma i predsjednik HTZ-a Veljko Ostojić izrazio je žaljenje što program i natječaji za udruženo oglašavanje nisu doneseni ranije, no kako je rekao, vjeruje da su sektor i partneri spremni za kvalitetnu pripremu ove sezone ...

TURIZAM

HTZ-ov program rada za ovu godinu

Piše: E.L.S. / HRT
Izvor:
HRT

Napomenuo je i da prijedlog programa rada HTZ-a za ovu godinu, kao i mjere udruženog oglašavanja, treba još potvrditi Sabor HTZ-a, koji se planira do kraja ovog mjeseca, ali i da unatoč tomu partneri sa sigurnošću mogu računati na ono što je danas prihvatilo Vijeće te smatra kako će to ublažiti štetu njegova nepravodobnog donošenja.

Prijedlog programa rada za ovu godinu i njegov financijski plan od 252,7 milijuna kuna, za 12 posto ili 34 milijuna kuna manji je nego onaj za 2011., pri čemu se iz državnog proračuna planira smanjenje prihoda za 21 posto u odnosu na plan za prošlu godinu, ili na 95 milijuna kuna.

Program donosi i niz novosti, među kojima smanjenje iznosa za tiskane materijale te za globalno TV oglašavanje, što će se preusmjeriti na online kanale koji postaju sve učinkovitiji. Iznosi za globalno TV oglašavanje smanjit će se tako s 9,5 na 6 milijuna kuna, a za brošure i info materijale s 9,9 na 4,7 milijuna kuna.

Promjene se odnose i na posebne prezentacije ili tzv. Hrvatske turističke dane u inozemstvu kojih će biti manje nego prije i na kojima više neće biti zabavno-glazbenih programa nego samo radni dio.

HTZ za mjere udruženog oglašavanja izdvaja 49,5 milijuna kuna, kao lani, pri čemu se od partnera u oglašavanju, sustava turističkih zajednica, turoperatora, zračnih i drugih prijevoznika te drugih partnera očekuje 50,1 milijun kuna, što bi ukupno bilo 99,6 milijuna kuna.

Novost je i model udruženog oglašavanja za zimsku sezonu 2012./2013. od studenog do ožujka kako bi se pokušala produljiti sezona.

Povezani članci

Who's Online

We have 200 guests and no members online