Turistička 2013. nadmašila je očekivanja

Turistička 2013. nadmašila je očekivanja, Hrvatsku je posjetilo 5 i pol posto više turista, pokazuju preliminarni podaci HTZ-a. Boravili su dulje nego lani pa je i broj noćenja porastao za 4,1%. Najveći rast bilježe Splitsko-dalmatinska županija te Dubrovačko-neretvanska i Grad Zagreb. Strani su turisti ostvarili 11.173.000 dolazaka što predstavlja porast od 6,1% i 65.650.000 tisuća noćenja što predstavlja rast od 4,7% u odnosu na 2012., dok su domaći turisti bilježili rast u dolascima od 0,2% te pad u noćenjima od 1,8%. Turistička 2013. bila je uspješna i godina puna izazova u kojoj su postavljeni vrlo dobri temelji za iduću 2014. koja će biti vrlo zahtjevna. - Cilj nam je poticanje turističkog prometa u pred i posezoni i za taj cilj ove godine radimo poseban koncept gdje u suradnji s privatnim i javnim sektorom kroz razvoj destinacijskog menadžmenta želimo stvarati kvalitetne turističke proizvode - kazala je direktorica glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić ...

TURIZAM

Uz sinergiju moguć daljnji rast u 2014.

Izvor: HRT

Lani je provedena reorganizacija Glavnog ureda HTZ-a, što je, kaže direktorica, bilo ključno za još spremniji odgovor na sve zahtjeve koje postavlja Strategija hrvatskog turizma do 2020. i Strateški marketinški plan hrvatskog turizma za razdoblje 2014.-2020.

spora cesta

Pokrenut je i proces stvaranja sustava destinacijskih menadžment-organizacija i kompanija (DMO i DMK) u koji bi se sadašnji sustav turističkih zajednica trebao transformirati ove godine.

HTZ će 2014. provoditi i brojne druge nove aktivnosti, poput izgradnje nove brending strategije, unapređenja online komunikacije i odnosa s javnošću putem integrirane PR strategije, uspostave PPS koncepta (pred i posezona) radi poticanja turističkog prometa izvan vrhunca sezone itd.

omiš. velika plaža

Povezani članci

Who's Online

We have 456 guests and no members online