Komedija: JA SAM DAMA (jubilarna festivalska izvedba!)

Četvrtak, 9.08. / 21.00 h / Komedija: JA SAM DAMA, *jubilarna festivalska izvedba, igra; Ivana Giove Župa, redatelj; Petar Buljević, Kazalište Mali Princ Omiš / Lokacija PLATO IZA NARODNE KNJIŽNICE / Organizator: Centar za kulturu Omiš

"Kako se jedna Sumpetranka obračunala s mužem, materom, estrogenom i PMS-om..". U zabavnom i uspjelom konglomeratu fejsbučkih crtica pretočenih u kazališnu predstavu, na sceni se govori i o mukama pri porodu i hormonskom (estrogenskom) disbalansu, šoping-centru, ovrhama i otkazima, ocu i Hajduku, oralnom seksu, nezaobilaznom PMS-u..  Zvuči kaotično? Ne, to je naprosto "megamix" koji čini suštinu života, pretočen u umjetničko djelo koje ne stremi elitnim "hoch-visinama", nego je simpatična i nadasve kreativna svakidašnja jadikovka..“ (kritika predstave, izvor: Slobodna Dalmacija)

Predstava je proglašena jedna od 15 najboljih profesionalnih predstava u Hrvatskoj u prošloj godini i sudjelovala na Festivalu Glumca. Igrana na Međunarodnoj TEDx konferenciji /kao ideja vrijedna širenja/, na raznim Festivalima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji.. a ovo ljeto se vraća u Omiš sa jubilarnom izvedbom. Ne propustite je (opet) pogledati u četvrtak u 21 sat na platou iza Narodne knjižnice. Monodramu nosi Ivana Giove Župa, a režiju potpisuje Petar Buljević. Vidimo se!


Priča o jednom Sumpetarskom tinelu..


 

Ivana Giove Župa

Povezani članci

Who's Online

We have 315 guests and no members online