Premijera mjuzikla "Bambina" na Valentinovo u splitskom HNK

Mjuzikl "Bambina" Ane Tonković Dolenčić, Nene Belana i Olje Dešića premijerno će biti izveden na Valentinovo, 14. veljače, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu u režiji Krešimira Dolenčića. Izvedbom će dirigirati Jure Bučević, suradnica redatelja i koreografkinja je Jelena Bosančić, scenografkinja Dinka Jeričević, a kostimografkinja Tea Bašić Erceg. Neno Belan potvrdio je da mu se telefonskim pozivom ispunio višedesetljetni san da će imati mjuzikl izrađen na svoju glazbu. Vratit ćemo se svi u to doba o kojem svi pričaju, o kultnim osamdesetima, na jedan spektakularan način, rekla je  ravnateljica drame Jelena Bosančić. Radnja mjuzikla odvija se sredinom osamdesetih godina 20. stoljeća u splitskom škveru. Tamo se za grčkog brodovlasnika gradi tanker Bambina. Glavnu ulogu ima mladi, neiskusni inženjer brodogradnje kojemu se nije lako suprotstaviti s uhodanim mehanizmima korupcije koje u škveru zatiče. A kada se u sve upletu još i ljubavna priča s maturanticom na praksi, sindikalni problemi i obiteljske razmirice, rezultat je autentični mediteranski kaos koji se rješava uz puno galame, grubih riječi, melodramatskih obrata i naravno, pjesme...

BAMBINA

Premijera mjuzikla "Bambina" na Valentinovo u splitskom HNK

Izvori: HNK Split, Hina

Junaci ove priče dolaze iz prepoznatljive galerije splitskih likova, od Ravnih njiva preko škvera do Meja, a suprotstavljeni su društvenim razlikama i predrasudama koje se prepoznaju u svakom vremenu.

Uz nezaboravne hitove Nene Belana i legendarnih Đavola, ova kazališna priča pripovijeda se kao nostalgični džuboks mjuzikl premda će i ono vrijeme, kojega se mnogi sjećaju kao nekih boljih dana, podsjetiti i na danas aktualne probleme. Ali brod treba napraviti i Bambina će isploviti unatoč svemu, a to je, ako nikako drugačije, uvijek moguće u kazalištu.

U mjuziklu igraju Pere Eranović, Ksenija Prohaska, Stipe Radoja, Tea Požgaj, Dora Bogdanović, Andrijana Vicković, Vicko Bilandžić, Silvana Stanić, Giuliano Đanić, Zorana Kačić Čatipović, Tajana Jovanović, Nenad Srdelić, Filip Radoš, Stefan Kokoškov, Tonči Banov, te brojni drugi.

Povezani članci

Who's Online

We have 97 guests and no members online