'Kolajna od rubina' Ivana Šarolića

U Narodnoj knjižnici u Dugopolju prošlog je vikenda pred prijateljima lijepe riječi promovirana 'Kolajna od rubina', nova knjiga poljičkog pjesnika Ivana Šarolića. O Šarolićevoj zbirci ljubavne poezije (na 568 stranica) govorio je književnik Miljenko Buljac koji je prisutnima približio autorovo stvaralaštvo i umjetnički izraz te pobliže prikazao ovu knjigu ljubavne poezije. Večer poezije pjesmom i ljepotom je obogatila ženska klapa "Murtila" iz Dugopolja. Dućki pjesnik Ivan Šarolić je i profesor filozofije. Objavio je 10 knjiga od kojih je jedna iz filozofije, a ostale su zbirke poezije. Šarolić je član Društva hrvatskih književnika u Zagrebu i Društva književnika Herceg-Bosne u Mostaru. Ova knjiga ljubavne poezije objavljena je 40 godina poslije njegove prve zbirke "Kronologija", koju je objavio u Beogradu 1976. pod  pseudonimom "Ovidije Splićanin", a pogovor mu je napisao Jure Kaštelan. Sandra Vukušić, pjesnikinja i profesorica književnosti iz Dugopolja, recitirala je novu Ivanovu ljubavnu poeziju..

DUGOPOLJE

Piše: Davor Grgat

poetijaO Ivanu Šaroliću, vrlo emotivno je govorio i njegov nekadašnji cimer i prijatelj iz Beograda, sada načelnik općine Dugopolje, prof. Stanko Balić. Zahvalio se autoru na uspjehu i publici na ovako dobrom odazivu. Šarolić je nesumnjivo rado viđen i ugledni gost u Dugopolju.

I na kraju, Mate Buljubašić, koji vodi kulturni program 4. Gardijske brigade upravo je objavio novu knjigu pod naslovom: "Našoj bojni blaženika  na nebesima", koju je u ime veterana legendarne brigade uz Zahvalnicu  dodjelio pjesniku Ivanu Šaroliću.