Ziđan, ziđan

Krajnji je moment da reagiramo i da se borimo protiv primitivizma, bezidejnoga urbanizma, divlje gradnje, stav je Ivana Jurića Yurija, člana splitskog hip-hop-reaggae banda St!llness i autora teksta za pjesmu "Banana Split", kritičkog osvrta na pretjeranu betonizaciju grada i devastiranje gradske povijesne jezgre i Marjana, ali i šire... Zanimljivo, Banana Split, nakon samo nekoliko mjeseci, nadovezala se na pjesmu "Ziđam" TBF-ovca Saše Antića aka Alejandra Buendije, koji je na ironičan način, kako kaže, opisao mentalitet našg čovika i njegovu neutaživu želju da - ziđa!

Izvori: Slobodna Dalmacija, H-Alter

Prema Yurijevim riječima, pjesma Banana Split u prvom redu ima cilj pokrenuti mlade da razmišljaju i da se, na koncu, počnu boriti.

Mislimo da je zadnji čas da mladi reagiraju, a ne da se na prosvjedu kontra novoga GUP-a pojavi 50 staraca. Očito je da Grad neće napravit ništa za nas ako sami nešto ne poduzmemo.

Naša generacija će vodit ovaj grad za 20 godina i treba nešto napravit sad kad imamo snage, i kad se možemo izborit za svoju budućnost.

U protivnom će bit zajebano, zaključuje Yuri.

Povezani članci

Who's Online

We have 450 guests and no members online