Ajme kako će sutra bidni biciklisti stići do Dugog Rata, Omiša?

Ajme, kako će sutra jadni biciklisti na Touru de Gužva proći čistilištem vozača nesretnika na dionici D8 od Splita do Omiša, bez višesatne stajanke u koloni u Podstrani, Jesenicama,..?? Bidni li ti su ti naši biciklisti.. ni ne slute što ih čeka na trećoj, D8, etapi...
Hebi ga.. ako su već neki proljetni bikeri ili potencijalni ljetni Hans "bolji i važniji" od našeg dalmatinskog tovara naviklog na strpljenje u višekilometarskoj koloni, mogu li naručitelji posla (konkretno, općina Podstrana i njen agilni načelnik) "uredovati" malo i na radnoj etici i oraru djelatnika izvođača radova? Događa se, naime, u popodnevnim satima da "komunjara" semafor "čuva" samo parkirani bagerčić i kamiončić.
Japancima bi, garant, već palo na pamet da se ta "teška mehanizacija" preparkira nakon "odrađene" 4-satne smjene i oslobodi cesta za normalan promet. U blizini, svega desetak metara poviše "gradilišta", na parkingu "kod Fabija", ima dovoljno mista za parkiranje. A ima i zeru lada da se neimari mogu malčice i odmorit. Pa i prigrist štogod. Pizza je još uvijek dobra.. a nije problem organizirat ni peku, janjetinu..
Naveći problem je, pogađate, u javašluku, NEORGANIZACIJI, izostanku nadzora, lošoj volji i poslovičnoj bahatosti naših malobrojnih neimara (Živila ovakva Javna nabava i njeni plodovi zla!). Dok se sve to ne počne malo, pomalo mijenjati - jer di je priša? - u nekim glav(onj)ama, nastavimo ih i dalje bespogovorno hraniti skupin gorivom (trošarinama), ogromnim PDV-om, jebeno velikim porezima... nastavi niz.. Pas Maters!
Život u koloni..

ŽIVOT U KOLONI

Piše: Mladen Banović

kolona

Who's Online

We have 275 guests and no members online