Predstavljena biciklistička karta Dalmatinske zagore

Biciklistička karta Dalmatinske zagore sa 21 biciklističkom stazom u dužini od 600 kilometara na relaciji Dugopolje-Trilj-Sinj-Vrlika, napravljena po svim europskim standardima, predstavljena je ovog tjedna u Splitu. Na izradi Biciklističke karte Dalmatinske zagore, vrijedne 180.000 kuna, radili su i stručnjaci iz Istre zbog njihovog dosadašnjeg iskustva, rekao je direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella. - “Na karti je ucrtano 20 smjerova. Nakon nje ćemo izraditi biciklističku kartu Makarske rivijere, otoka Brača, Hvara, Visa, ali i dalje”, kazao je Stella, najavivši i izradu “Standarda i pravilnika za usklađeni razvoj cikloturizma u Splitsko-dalmatinskoj županiji”...

NA BICIKLI PO ZAGORI

Predstavljena biciklistička karta Dalmatinske zagore

Izvor: Hina

Na svakoj oznaci biciklističke staze nacrtana je skultpura ‘Biciklist’ likovnog umjetnika Vaska Lipovca, u čijem se splitskom ateljeu i održala prezentacija. Biciklistička karta bit će objavljena na internetskim stranicama Županije i Županijskog biciklističkog saveza koji je sudjelovao u projektu.

Za mjesec dana počet će i edukacija za Bike vodiče, koji će bicikliste znati provesti po prometnicama i lokalitetima, restoranima i agroturizmu. Prijave za Bike vodiče su u tijeku, rekao je Stella, i pozvao sve zainteresirane da se prijave. Županija će financirati polovicu iznosa za edukaciju, koja po osobi iznosi 1700 kuna, a polovicu će platiti kandidati.

biciklizam u dalmatinskoj zagori

- "Uređena je 21 biciklistička staza, a na dosta njih je postavljena i signalizacija. Nadamo se da će u roku od najviše mjesec dana postavljanje signalizacije biti gotovo u potpunosti”, rekao je Denis Špadina iz Županijskog biciklističkog saveza.

U Istarsku županiji godišnje na sedam do deset dana samo zbog cikloturizma stigne oko 700.000 turista koji svoje bicikle većinom voze po unutrašnjosti poluotoka, dodao je.

Cilj projekta cikloturizma je da se do kraja ove godine u Splitsko-dalmatinskoj županiji završi 30 biciklističkih staza s ukupno 1500 kilometara, a do kraja 2016. godine bit će gotovo još 40 biciklističkih staza s više od 3000 kilometara uređenih staza.

Povezani članci

Who's Online

We have 226 guests and one member online

  • admin