Vatrogasci čitavu noć gasili milijunski brod u pretrpanoj divljoj luci

Teška i besana noć s srijede na četvrtak iza je dugoračkih vatrogasaca i stanovnika Bajnica, najzapadnijeg mjesta u Jesenicama i općini Dugi Rat. U prvim trenucima srijede, nešto iza 1 sat, planuo je turistički brod "Princess Aloha", jedan iz flote malih kruzera koju već godinama razvijaju brodovlasnici iz tog kraja smještenog između Dugog Rata i Splita. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, dugorački vatrogasci su dojavu o požaru dobili u 1.22 sata, a na teren su izišli pripadnici čak triju gasiteljskih postrojbi.
- Požar je zahvatio strojarnicu i krmu turističkog broda "Princess Aloha". U gašenju su sudjelovali pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava "Dalmacija" Dugi Rat i "Omiš", te Javne vatrogasne postrojbe iz Podstrane. Na terenu je bilo ukupno 30 ljudi s 10 vozila. Požar lokaliziran u 2.13 sati, a ugašen u 4.50 sati - potvrdili su u Vatrogasnom operativnom centru Splitsko-dalmatinske županije.
Zahvaljujući brzoj reakciji gasitelja i mještana koji i sami imaju brodove sličnih značajki, spriječeno je širenje vatre na ostatak privezane flote u Bajnicama, prenosi vijest i portal Morski.hr.

BAJNICE

Vatrogasci čitavu noć gasili milijunski brod u pretrpanoj divljoj luci

Piše: Gordan Zupčćić / Slobodna Dalmacija
Foto: Ante Čizmić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija


Prema podacima iz Hrvatskog registra brodova, "Princess Aloha" je u vlasništvu tvrtke "Vip Real" iz Bajnica, izgrađen je prije 12 godina u jednom od privatnih škverova koji posluju na zapadnom rubu kompleksa nekadašnjeg "Jugovinila" u Kaštel Sućurcu. Dug je 37,7 metara i širok 7,6, a kapacitet mu je 38 putnika koji se mogu smjestiti u 19 kabina na dvije palube.


 

Povezani članci

Who's Online

We have 84 guests and no members online